Rusvai Miklós víruskutató szerint ekkor dobhatjuk el végre a maszkokat: már nincs is olyan messze ez a dátum

Rusvai Miklós víruskutató egyike a legtöbbet idézett szakembereknek. Mértékadó véleményére rengetegen kíváncsiak, nem véletlen, hogy az utóbbi időben számtalan interjút ad.

A szakember a Borsnak a szigorítások fenntartásáról így nyilatkozott: “Azt gondolom, hogy járványtani szempontból az lenne a helyes, ha legalább április 8-ig tartana a zárás, azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy a kormány meddig tartja fent a jelenlegi korlátozásokat, hiszen ők nem csak járványtani adatok alapján kénytelenek döntéseket hozni.”

Majd így folytatta a kutató: “A hosszabbításról egyértelműen dönteni kellett, hiszen jelenleg pengeélen táncol az egészségügy. Most abban kell bízni, hogy a már beoltottak immunitása mielőbb kialakul, hisz ez tud változást hozni a szomorú statisztikai adatokban.”

A fellélegzésről és a maszkviselés elhagyásáról pedig a Metropolnak fejtette ki a véleményét:

“Ha az előre tervezett ütemben folyik a vakcinaszállítás és az oltási program, akkor májusban túl leszünk a járványon. Tehát ezt a nyarat úgy, mint az előző nyarat is, már maszk nélkül fogjuk tölteni” – közölte Rusvai Miklós.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!