Orbán Viktor videója a magyarokhoz: “Én már megtettem, számítok Önre is!”

Nem újabb szankciókra van szükség, hanem béketárgyalásokra – mondta Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán, azt kérve az emberektől, támogassák küzdelmünket azzal, hogy elmondják a véleményüket a nemzeti konzultációban.

Közölte azt is, ő már kitöltötte a szankciókról szóló nemzeti konzultációs kérdőívet.

Most már az interneten is ki lehet tölteni a szankciókról szóló konzultációs kérdőívet. Én már meg is tettem – mondta a kormányfő csütörtökön a Facebook-oldalán közzétett videójában.

Úgy folytatta: a brüsszeli tárgyalásokon azt látja, hogy további szankciókat akarnak elfogadtatni.

Ez tévút, mert a szankciók nem oldottak meg semmit, viszont óriási gazdasági károkat okoznak – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök hozzátette: a háborúnak nem lett vége, az energiaárak viszont az egekbe emelkedtek, nőnek az élelmiszerárak, és rekordokat dönt az infláció.

Jelezte, hogy azért indították el a nemzeti konzultációt, hogy sikeresen megvédhessék Magyarország érdekeit.

Nem újabb szankciókra van szükség, hanem béketárgyalásokra. Nem engedhetjük, hogy a szankciók maguk alá temessék Magyarország, sőt egész Európa gazdaságát – emelte ki a kormányfő.

Orbán Viktor a bejegyzésben azt kérte: támogassa ön is a küzdelmünket azzal, hogy elmondja a véleményét, és részt vesz a nemzeti konzultációban! Magyarország nem hagyja magát. Számítok önre – tette hozzá.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!