Orbán Viktor kemény üzenettel fordult a magyarokhoz: “Itt az ideje!” “Ma gázt csak délről kapnak a…”

Orbán Viktor új videót osztott meg közösségi oldalán. Ebben hangsúlyozta: ma gázt csak délről kapnak a magyarok.

Ezért Magyarországnak létérdeke, hogy a nyugat-balkáni országok minél hamarabb az Európai Unió tagjává váljanak.

A kormányfő kijelentette: határozott és erőteljes álláspontot fog az európai államok és a nyugat-balkáni országok vezetőinek tiranai csúcstalálkozóján képviselni.

Orbán Viktor azt mondta: Magyarországnak létérdeke, hogy ezek az országok minél hamarabb az Európai Unió tagjává váljanak.

„Létkérdés Magyarország számára, a biztonságunk szempontjából, mert csak Szerbia segítségével tudjuk végleg lezárni a migrációs útvonalat.

Létkérdés Magyarország energiabiztonsága szempontjából is, hiszen ma gázt csak délről, a Balkánról, Szerbia felől kapnak a magyar családok és a magyar vállalkozások” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Szerbia és a Nyugat-Balkán lehet az olcsó energia kapuja, amely délről érkezik Közép-Európába és így nemcsak Magyarország, hanem egész Közép-Európa energetikai függetlenségét megoldhatja – tette hozzá.

„Itt az ideje, ezt fogjuk most képviselni. Ne hezitáljunk tovább! Az Európai Unió vegye fel végre tagjainak sorába Szerbiát és a többi nyugat-balkáni országot is” – mondta a kormányfő a videóban.

Itt teljes egészében megnézheted és meghallgathatod Orbán Viktor üzenetét:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI)