Nagyot drágít a Telekom március 1-től: kiderült, mennyivel kell többet fizetned!

A Magyar Telekom március 1-től 15 százalékkal emeli meg árait az éves inflációkövető díjkorrekció miatt – írja a vállalat közleményében.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) január 12-én tette közzé, hogy a tavalyi évi átlagos fogyasztói árváltozás 17,6 százalék volt.

A vállalat szerint figyelembe vették a gazdasági és piaci folyamatokat, valamint az ügyfeleik érdekeit, mikor az inflációnál alacsonyabb áremelést szabtak ki.

Ugyanis a Magyar Telekom Általános Szerződési Feltételei („ÁSZF”) 2022. szeptember 1-től tartalmaznak egy inflációkövető díjkorrekciós részt, amely alapján a havi előfizetési díjak a KSH által közzétett, megelőző üzleti év éves átlagos fogyasztóiár-index mértékével egyezően változnak.

A Társaság úgy módosítja ÁSZF-jét, hogy az éves inflációkövető díjkorrekció mértéke 2024-ben 15 százalék lesz – írja a társaság weboldalán.

Az is kiderül közleményükből, hogy a díjkorrekció csak az otthoni internet-, tv- és telefon szolgáltatásokra, valamint a mobil hang- és net szolgáltatások havi díjaira vonatkozik.

A forgalmi díjakat, azaz perc- és SMS-díjakat, kiegészítő szolgáltatások díjait a változás nem érinti, azok nem módosulnak. Ilyenek pl. az eseti netbővítők vagy a set-top boxok díjai is.

A díjak 2024. március 1-től változnak, ekkortól már az új havi díjakat számlázzák.

A Telekom a 15 százalékkal kicsit aláment a Vodafone korábban bejelentett 15,4 százalékos márciusi díjemelésének.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!