Mi a szösz? Jókora baki került Szijjártó Péter videójába, addig néz meg, míg le nem törlik!

Donald Trump modelljét kellene alkalmazni az ukrajnai háború kapcsán, ugyanis a közel-keleti béke előmozdítása érdekében az amerikai elnök közvetítésével megkötött megállapodások során kulcsfontosságú volt, hogy a szembenálló felek tárgyaljanak egymással – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken New Yorkban.

New Yorkból videón is bejelentkezett a külügyminiszter, azonban az élő közvetítés pár perccel hamarabb keződött el, így premier plánban látszódott, amint Szijjártó Péter épp tisztítja zakóját a szöszöktől. A videót a cikk alján találod.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) ülésére érkezve arról számolt be, hogy az elmúlt évtizedek sikertelen próbálkozásai után Trump nevéhez fűződik az első eredményes kezdeményezés, amely valóban közelebb vitt a közel-keleti békéhez.

Szavai szerint az úgynevezett Ábrahám-megállapodások tető alá hozása során az volt a kulcs, hogy az amerikai kormány el tudta érni, hogy olyan országok építették újra a kommunikációs csatornáikat, amelyek hosszú évtizedekig nem tárgyaltak egymással, mivel háborúban vagy legalábbis nagyon súlyos konfliktusban álltak.

“Ez a kulcs Ukrajnában” – szögezte le. “A békéhez teljesülnie kell annak az előfeltételnek, hogy a háborúban álló felek beszéljenek egymással, a kommunikációs csatornák újra jöjjenek létre, tárgyalás nélkül soha nem lesz béke” – tette hozzá.

Donald Trump modelljét kellene alkalmazni az ukrajnai háború kapcsán is, tehát orosz-amerikai tárgyalásokra van minél előbb szükség – vélekedett. “Ukrajnában is akkor lesz béke, ha beszélnek egymással azok, akik egymással szemben állnak” – mondta.

Szijjártó Péter aláhúzta, hogy az ENSZ létrehozásának célja az volt, hogy elősegítse a békét világszinten, így ezt kell napjainkban is szem előtt tartania a világszervezetnek.

És miután az ENSZ Közgyűlésének jelenleg magyar elnöke van, így hazánknak is lehetősége van hozzájárulni a szembenálló felek közötti párbeszéd megindításához – mutatott rá.

Most pedig jöjjön a fent már említett videó, a szöszöléssel. A külügyminiszter még a nyelvét is bevetette annak érdekében, hogy ne maradjon szösz a zakóján. Itt láthatod mindezt a videó elején:

Oszd meg, hogy mások is láthassák!