Kötelező sorkatonaság hazánkban? A kormány elárulta, mik a tervei:

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Parlament honlapján írásban válaszolt arra a kérdésre, hogy a kormány tervezi-e a kötelező sorkatonai szolgáltatás visszavezetését.

A hadseregben épp most, amikor a szomszédban háború dúl, komoly átalakításokat indított a szaktárca: tömegesen küldik el a tiszteket.

A miniszter szerint a honvédség vízfejű volt, széles volt a vezetői réteg és az új eszközök miatt amúgy is szükség van a fiatalokra.

Az MSZP képviselője, Harangozó Tamás ezért arra várt választ a minisztertől, a kötelező sorkatonaság visszaállítása nélkül miként tartja lehetségesnek célja elérését, a rendszeresített létszám megemelésével valójában nem a kötelező sorkatonaság visszaállítását készítik-e elő.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szűkszavú válaszában jelezte, hogy az Orbán-kormány mindent megtesz azért, hogy vonzóvá tegye a fiatalok számára a haza szolgálatát.

Arra törekszik, hogy a magyar haderőt a lehető legfelkészültebb állapotba hozza  a lehető legrövidebb időn belül.

“A kormány napirendjén továbbra sem szerepel a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítása” – hangsúlyozta a miniszter – tudósít a 24.hu.

A Magyar Honvédség állapota egyébként Orbán Viktor évértekelőjében is több alkalommal előkerült.

A kormányfő jelezte, nem hisz abban, hogy az idő az ukránoknak dolgozik, és Oroszország legyőzése elhozná a békét, ám hangsúlyozta: szerinte a magyaroknak a béke mellett kell maradniuk,

Ugyanakkor volt egy ilyen elejtett félmondata is: “de a honvédelmi miniszter azért tartsa szárazon a puskaport!”

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!