Kiderült, miért jótékonykodik annyit Keanu Reeves: életét sorozatos tragédiák árnyékolják be, ő mégis folyton másokon segít

Kevés sztárnak volt annyira tragikus gyerekkora és kellett megküzdenie annyi veszteséggel a későbbiek során is, mint az angol-kanadai származású filmcsillagnak, Keanu Reevesnek.

Az idén 56 éves színésznek bőven kijutott a szenvedésből élete szinte összes korszakában, ő mégis szinte csak jót tesz másokkal.

A sztárnak már a gyerekkora is hányatott volt: apja háromévesen otthagyta a családot, a tinédzser Reeves pedig négy különböző intézményben járta ki a középiskolát.

Az sem könnyítette meg a dolgát, hogy diszlexiával küzdött. Végül nagy nehezen leérettségizett, ám fiatal felnőttként sem lett jobb az élete: legjobb barátja, River Phoenix 23 éves korában elhunyt.

Ezt követően első gyermeke halva született, élete szerelme pedig autóbalesetben vesztette életét.

És ezzel még mindig nem volt vége a megpróbáltatásoknak: kiderült, hogy húga leukémiával küzd. Szerencsére Kim felgyógyult, a színész pedig ezt követően mások megsegítésének szentelte az életét.

Bőkezűen támogat például különböző jótékonysági szervezeteket, alapítványokat, sőt, saját rákkutatást segítő alapítványa is van.

“Van egy magánalapítványom, amely öt vagy hat éve működik, és anyagilag segít néhány gyermekkórháznak és rákkutatásnak.

Nem szeretem hozzákapcsolni a nevemet, csak hagyom, hogy az alapítvány csinálja, amit csinál” – mondta nemrég egy interjúban.

Ez az igazi szerénység, Keanu! Igazi emberi nagyság, hogy ennyi megpróbáltatás után még hisz az emberekben és segít a rászorulókon!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!