Kedd reggel új videóinterjú jelent meg Magyar Péterrel! Durva, miket mondott: “Ott ült az asztalnál több ezer milliárd forint, néha ott ült a…”

Hosszú videóinterjút adott a Telexnek Magyar Péter. A több, mint egyórás beszélgetés során rengeteg fontos kérdés került szóba.

Varga Judit volt férje azt is elárulta, ki volt az a miniszter, akivel 2020-ban a Karmelitában beszélt a válásáról. Állítása szerint Rogán Antallal ült le ez ügyben.

Azt Magyar Péter is hangsúlyozta, hogy itt nem volt szó se bűncselekményről, se presszióról.

„Arról volt szó, hogy mivel a feleségem magas szinten van, nyilván az a kormány érdeke, hogy ne legyen balhé”.

Magyar Péter hangsúlyozta, hogy „nyilván ilyenkor elhangzik, hogy tudunk-e valamiben segíteni, te jól képzett vagy, van egy szakmai életutad, ebbe beleillik ez meg ez, és felajánlottak lehetőségeket, én meg mondtam, hogy köszönöm, de nem kérem ezeket a lehetőségeket”. Mosolyogva tette hozzá, hogy ez egy „baráti” beszélgetés volt.

Magyar Péter úgy gondolja, hogy a jelenlegi politikai helyzet nemcsak a Fidesznek, de az ellenzéknek is az érdeke. „Látni kell szerintem, hogy itt mindenki fogva van. Kormányzaton belül is mindenki fogva van, hogy éppen személyes információkkal, pénzügyi machinációk vagy más miatt, az egy kérdés, és az ellenzéken belül is nagyon sok mindenki fogva van.”

Beszélt különböző összejövetelekről is, ahol igen sok befolyásos ember gyűlt össze. Állítása szerint az alábbi témákról is szó esett:

“Ott ült az asztalnál több ezer milliárd forint, néha ott ült a miniszterelnök, sokszor ott ült a veje, és nyilván ilyenkor nem az ország megmentéséről, az egészségügy rendbetételéről vagy az oktatás megreformálásáról van szó, hanem arról, hogy kinek mit kellene átvenni, milyen focicsapatot kellene támogatni, milyen beruházásba lehetne beszállni, milyen konstrukcióban és ki vásárolja meg a repülőteret”.

Arról is szólt, hogy Orbán Viktor alapvetően nem szól bele ezeknek a befolyásos személyeknek a pénzügyeibe:

„Nyilván, ha kell, akkor bele tud ebbe is avatkozni, vagy ha tudomására hozzák, vagy ha két oligarcha összeveszik, és sértik egymás érdekeit, akkor nyilván egy idő után ő fog ebben dönteni, hogy ki megy bizonyos bizniszekbe, meg ki nem megy bizonyos bizniszekbe.

Bár tudom, hogy pénzügyekkel egyébként nem foglalkozik, én mégis voltam ilyeneknek tanúja, amikor közbe kellett avatkozni, mert szembe mentek egymással a fiúk.”

Itt megnézheted a teljes interjút:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!