Hamarosan betiltják az egyik legnépszerűbb dohányterméket az egész EU-ban: a dohányosok kiakadtak, íme a részletek

Az Európai Bizottság rendelete szerint kevesebb mint egy éven belül, jövő év október 23-tól nem lehet ízesített hevített dohányterméket forgalomba hozni az Európai Unió területén.

Egy nyáron megjelent bizottsági jelentés szerint a hevített dohánytermékek értékesítési volumene több mint öt tagállamban 10 százalékkal emelkedett – írja a napi.hu

A hagyományos cigarettáknál 2020. május 20-a után tiltották meg a mentolos vagy más ízesítésű cigik forgalmazását a dohányboltokban.

Emellett a hevített dohányterméken is kötelező lesz a hagyományos dohánytermékeknél már jelenleg is alkalmazott képes és szöveges figyelmeztetések elhelyezése a csomagoláson.

A tiltást tartalmazó konkrét jogszabályokat a tagállamoknak a kötelessége megalkotni – mondta a napi.hu-nak Lengyel Antal, a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetségének (MDKSZ) elnöke.

A hevített dohánytermékek ízesítésének tilalmáról szóló irányelvet azután tették közzé az EU hivatalos lapjában, hogy a július végi javaslattal szemben sem az Európai Unió Tanácsa, sem az Európai Parlament nem emelt kifogást – írja a Tobacco Magazin.

Az EU-ban értékesített hevített dohánytermékek mennyisége jelentősen nőtt.

Egy nyáron megjelent bizottsági jelentés szerint a hevített dohánytermékek értékesítési volumene több mint öt tagállamban 10 százalékkal emelkedett.

Neked mi a véleményed erről a drasztikus lépésről? Szerinted mit akarnak elérni ezzel? Írd meg kommentben, Facebook oldalunkon! 

(Kép: Flickr)

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!