Hajdú Péter egyszerre szállt bele Pottyondy Edinába és Magyar Péterbe! “Odakint most szörnyek járnak, diktafonnal és…”

Pottyondy Edina Facebook bejegyzésében alaposan odamondott Hajdú Péternek, aki az elhíresült Varga Judit interjút készítette. Ezt írta bejegyzésében:

“Hohohó! Tegnap lefeküdtem mint egy gyenge, halálosan fáradt, egyedülálló anya. Ma pedig felkelek, mint a negyedik legbefolyásosabb magyar nő a Forbes közéleti listáján.

Ez hihetetlen! Első dolgom lesz, hogy kinevezem a fél családomat állami cégek felügyelőbizottságába. A második, hogy Hajdú Pétert bíróság elé állítom alakoskodásért, alkalmatlanságért, az újságírói hivatás megtaposásáért és propagandáért” – olvasható a posztban. Erre válaszul Hajdú Péter az alábbi bejegyzést tette közzé:

“Kedves Pottyondy Edina! Először is örülök, hogy megnézted a Varga Judittal készült interjúmat és az alapján mondasz véleményt. Bevallom én is követem a munkásságodat a YouTube-on és azt is elismerem, hogy kimagaslóan jó vagy a saját műfajodban.

Azt viszont el tudom képzelni, hogy interjút többet készítettem már, mint Te, ezért örömmel reagálok észrevételeidre. Bár az is igaz, hogy a mennyiség nem szinonimája a jónak. Erre kiváló példa Havas Henrik munkássága. Visszatérve az interjúra:

1. Ne próbáljuk a köztársasági elnöki kegyelem kompetenciáját hirtelen az igazságügyi miniszterre átruházni. Nem szakítva a 25 éves szokásjoggal ő is aláírta, mert eddig az összes elnöki kegyelmet aláírta az összes igazságügyi miniszter az elmúlt 25 évben.

Egyébként elmondtam az interjúban, hogy a kegyelmi ügy a Magyar Péter jelenség origója, ugyanis akkor jött elő azzal a poszttal, amelyben még úgy tűnt, hogy a volt feleségét akarja védeni. Azóta tudjuk, hogy valójában Varga Juditot és ezt a posztot ugródeszkának használta.

2. A hangfelvétel tartalmát mindenki ismeri, mindenhol elhangzott. Nem gondolom, hogy a politikai vagy jogi konzekvenciákról Varga Judittal kellett volna találgatnom.

Elfogadva a hangfelvétel létezésének alapvetését sokkal jobban érdekelt, hogy vajon milyen céllal készítette Magyar Péter. Miért faggatta egy nagy port kavart bűncselekménnyel kapcsolatban az akkor igazságügyi miniszter feleségét és miért vette fel?

Még házasságban éltek és három gyönyörű fiút neveltek együtt. Mi lehetett a célja a hangfelvétellel, amelyet gyermekei édesanyjával készített? Beállítja csengőhangnak? Vagy zsarolni akarta vele? Vagy nyilvánosságra hozni és feljelentést tenni a Központi Nyomozó Főügyészségen?

Edina, a hangfelvételből nem csengőhang lett, így engem érdekelt, hogy juthatott el idáig egy férj? Az interjúból pedig ki is derült, hogy mit tett házasságuk alatt Magyar Péter a feleségével. Egy bántalmazott nő drámáját hallottuk.

De most jön áldozathibáztatás, a relativizálás és a gyalázkodás. Mert a potenciális Messiásról kiderült az igazság. Edina, a kettős mérce nagyon nem menő, mert tudod odakint most szörnyek járnak, diktafonnal és nadrágszíjjal!” – írta posztjában a műsorvezető. Válaszában tehát egyszerre szállt bele Pottyondy Edinába és Magyar Péterbe.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!