Ez őrület! Ugyanannyi képviselőt küldhet a Fővárosi Közgyűlésbe Magyar Péter, mint a Fidesz! Itt vannak a részletek:

Egészen meglepő eredmény született Budapesten: Magyar Péter pártja (Tisza) ugyanannyi képviselőt küldhet a Fővárosi Közgyűlésbe, mint a Fidesz.

A Tisza Párt be fogja bizonyítani a magyar embereknek, hogy a politika lehet szép, igazságos és őszinte – értékelte az önkormányzati és az európai parlamenti (EP-) választások eredményét Magyar Péter a Tisza Párt eredményváró rendezvényén hétfő hajnalban Budapesten.

„Ma egy korszak lezárult, a jövő elkezdődött”. A legnagyobb eredmény az, hogy ez a vég kezdete „a Fiatal Demokraták Szövetségének, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének” – fogalmazott a Tisza Párt EP-listavezetője.

Hiába „a sok, propagandára elégetett milliárd, hiába a háborús pszichózis, a gyűlöletpropaganda”, a magyar emberek átláttak a szitán. A Fidesz soha ilyen gyenge eredményt nem ért el az EP-választásokon – jelentette ki, hozzátéve.

Nincs visszaút, ez a lejtő, amin korábban Gyurcsány Ferenc is elindult, ezen fel lehet gyorsulni.

Magyar Péter szerint ebben a helyzetben eldöntheti a Fidesz, amely „elvesztette az emberek bizalmát”, hogy a következő hónapokban előrehozott választásokat rendezzenek-e Magyarországon.

Annál is inkább – folytatta -, mert „a költségvetés helyzete miatt megszorítások jönnek Magyarországon”, kérdés, hogy ez túlélhető-e.

Kérdésekre válaszolva közölte: nincs döntés arról, hogy beül-e a Fővárosi Közgyűlésbe vagy az Európai Parlamentbe. Emlékeztetett, korábban azt nyilatkozta, hogy nem ül be az Európai Parlamentbe, de erről sincs döntés, majd a párt eldönti – hangsúlyozta Magyar Péter.

Mint látható, a Tisza Párt alig kapott kevesebb szavazatot a budapesti listás szavazáson, mint a Fidesz, így mindkét párt 10-10 képviselőt küldhet a Fővárosi Közgyűlésbe.

Itt meghallgathatod Magyar Péter sajtótájékoztatóját, amit éjjel, az eredmények ismertetését követően tartott:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: MTI)