Elhunyt Fritz Wepper, a Derrick tévésorozat legendás nyomozója! Kiderült, mi okozta a halálát!

Hétfőn, 82 éves korában elhunyt Fritz Wepper német színész, aki a népszerű Derrick tévésorozatban Harry Klein nyomozót alakította – számolt be róla a Bild német újság.

A 82 éves Fritz Wepper súlyos vérmérgezéssel került kórházba decemberben. Az orvosok tehetetlenek voltak, így a színész március elején hospice kórházba került.

Wepper kiskamaszként lépett először színpadra a Pán Péter című darabban. Pár évvel később, 1959-ben már Bernhard Wicki A híd című háborúellenes filmjében szerepelt, amely a Golden Globe-díjat is megkapta.

1972-ben Bob Fosse nyolc Oscarral díjazott Kabaré című filmjében láthatták a nézők. Wepper a produkcióban Fritz Wendelt játszotta.

A nemzetközi népszerűséget azonban a Derrick című ZDF-krimisorozat hozta meg számára, amelyben Derrick főfelügyelő beosztottját alakította.

Az egészségi állapota az elmúlt években egyre rosszabb lett, utolsó napjait egy hospice-házban töltötte – olvasható az MTI tudósításában.

A szobáját 12 éves kislánya, Filippa dekorálta ki neki. A gyermek és édesanyja rendszeresen látogatták a haldokló színészt.

Fritz békésen aludt el – nyilatkozta a feleség.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: Getty Images Hungary)