A vártnál hamarabb robban be a kánikula! Brutális, amire számíthatsz mostantól:

Már vasárnap is durván berobban a kánikula, szerdáig rekkenő hőségre kell számítani!

Vasárnap napos idő lesz, csak kevés fátyol- illetve lapos gomolyfelhő lehet az égen, de ezek csapadékot nem adnak.

Gyenge vagy mérsékelt légmozgásra számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul. Késő estére többnyire 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn már pokoli meleg lesz! Napos idő várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő lesz, de főleg az északi országrészben elvétve előfordulhat zápor, zivatar.

A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül. Délutánra 31 és 37 fok közé melegszik fel a levegő.

Kedden egy-két fokot visszaesik a hőmérséklet. Napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Nagyrészt száraz idő lesz, de főleg az északkeleti országrészben elvétve kialakulhat záporeső, zivatar.

Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 35 fok között várható. Északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Szerdán újra brutális kánikula várható, ám nyugat felől délutántól már érkezik az enyhülés.

Erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre is számíthatunk. Elszórtan, nagyobb eséllyel hazánk északi felén fordulhat elő zápor, zivatar.

A délnyugati, majd északnyugati szelet élénk, sokfelé erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 13, 23, délután 29, 38 fok között alakul, északkeleten maradhatnak 30 fok alatt az értékek – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!