33 éves a világ leghíresebb sziámi ikerpárja: különleges képek a nagy túlélőkről

Abigail és Brittany Hensel 1990. március 7-én született Minnesotában. A szülők végig egy kislányra számítottak, mert az ultrahangvizsgálatok során semmi nem utalt ikrek érkezésére.

Miután a lányok világra jöttek, az orvosok nem sok jövőt jósoltak az ikreknek. Az ilyen típusú születés rendkívül ritka, 200 ezer terhesség közül egyből fejlődik sziámi ikerpár, de a túlnyomó többségük már a méhen belül, vagy közvetlenül a szülés után meghal.

Az ikrek közül mindössze 1 százalék ünnepelheti meg az első születésnapját. A minnesotai ikrek mégsem adták fel és rácáfoltak a jóslatokra: hiszen idén már 30 évesek.

A lányok idegrendszere abszolút különálló, négy tüdővel és két gyomorral, valamint két szívvel rendelkeznek. Májból viszont csak egy van nekik, és a bélrendszerük is közös.

Bár a Hensel lányok esetében is felmerült a szétválasztó műtét lehetősége, az orvosok biztosak voltak benne, hogy a műtétet csak az egyik fél élheti túl.

Ma már mind a szülők, mind Abby és Brit hálásak a sorsnak, hogy együtt hagyták őket. Nem gondolják, hogy rosszabb lenne az életminőségük, mint bárki másé.

View this post on Instagram

A post shared by Abby and Brittany Hensel (@abbyandbrittany) on

Együtt képesek járni, futni, úszni, vezetni és kerékpározni! Akár számítógépen is képesek dolgozni, csak össze kell hangolniuk.  Egy közösségi oldalra feltöltött videóból kiderült az is, hogy remekül röplabdáznak:

Abby és Brittany azt mondta, hogy nem bánják, hogy sziámi ikrek, de mégis utálják, amikor az emberek megbámulják, vagy vadidegenek lefotózzák őket az engedélyük nélkül.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!