Minden eddiginél jobb felbontásban készült páratlan videó a Marsról: lenyűgöző felvételeken csodálhatod meg a rejtélyes bolygót

Naprendszerünkben a Naptól számított negyedik bolygó nem más, mint a Mars, mely a romai hadistenről kapta a nevét.

A vörös bolygó évszázadok óta izgatja a csillagászok és az űrkutatás iránt érdeklődők fantáziáját, és számos tudományos-fantasztikus filmnek, horrornak vagy vígjátéknak volt már fő témája, elég csak a Támadók a Marsról vagy a Támad a Mars című filmekre gondolni.

Marslakók is számos könyvben és filmben bukkannak fel. A rendelkezésre álló legfrissebb információk szerint amennyiben van is élet a Marson, az legfeljebb mikroorganizmusokra korlátozódik.

Viszont amíg évszázadokkal ezelőtt csak a képzeletünkre hagyatkozhattunk azzal kapcsolatban, mi is található a Mars felszínén, a különböző űrprojekteknek hála most már mi is bebarangolhatjuk a bolygót lélegzetelállító videók segítségével.

Most egy igazi kuriózumot osztunk meg veletek: a narrátor is elmondja, hogy ez az első alkalom, amikor 4K-s azaz káprázatosan jó felbontású felvételek révén csodálhatjuk meg a vörös bolygót:

Oszd meg, hogy mások is láthassák!