Kiderült a légiutas-kísérők 10 legdurvább titka:

Mielőtt rászánod magad, hogy repülőjegyet vásárolj, jobb ha elolvasod a Redditen összegyűlt sztorikat, amiket a légiutas-kísérők osztottak meg repülési tapasztalataikról. Volt aki arról mesélt, hogyan lehet megmenteni az életedet, és akadt, aki kitálalt, hogy milyen undorító dolgok történtek a repülőn.

1. Valami gyanús a padlón

Nem víz az tuti… vagy vizelet, vagy vér, vagy hányadék? Különösen a rövid járatokon épp csak egy óra van arra, hogy gyorsan összetakarítsanak, egy gyors porszívózásra, vagy felmosásra jutna idő…

2. Baj esetén veszélyes felfújni a mentőmellényt az utaskabinban

Ha a repülőnek kényszerleszállást kell végrehajtania vízre, akkor a mentőmellényt ne a kabinban fújd fel, hanem mikor elhagytad a gépet. Mert ha a gép megtelik vízzel, akkor a felfújt mellény inkább akadályozni fog a kijárat felé úszásban.

3. Csak másodpercek vannak arra, hogy a saját oxigénmaszkot felvedd

Ha a gépen dekompresszió (légnyomás csökkenés) történne, és az oxigénmaszkot fel kell venni, akkor csak másodpercek vannak a gyors cselekvésre, mert utána az agy nem kap elegendő oxigént. Ezért először mindig a saját maszkot kell felvenni, és utána segíteni a többieknek. Főleg a gyerekeseknél nagy a kísértés, hogy őket lássák el először.

4. Egy légiutas-kísérő jut 50 utasra

Nem lehet rájuk haragudni, ha éppen elfelejtették, hogy kértél még egy zacskó mogyorót.

5. Csak speciális ételek készültek aznap

Ha azt szeretnéd, hogy garantáltan friss ételt kapj egy hosszú repülőúton, akkor kérj valami különlegesen készítendőt, például kósert, vagy vegánt. A képen látható reggeli is tutira aznap készült, míg a többi, hagyományosnak számító, egész biztosan nem. És ráadásul a friss kajákat szolgálják fel először.

6. Az ülésen lévő tálcák ritkán higiénikusak

Ezeknek a részeknek a takarítására általában már nem marad ideje a legénységnek. Ezért jobb, ha te készülsz fertőtlenítő kendővel vagy kéztörlővel.

7. Csúszik az indulás? A légiutas-kísérő is lehet másnapos

A legtöbb járatkésést az időjárási helyzet okozza. De néha előfordul, hogy a másnaposság. Egy légiutas-kísérő mesélte, hogy szerettek bulizni, és bizony becsúszott, hogy erősen másnaposak voltak, és emiatt késve indultak. Annak ellenére, hogy emiatt kemény pénzbüntetés jár, a szakszervezet szerencsére kiáll mellettük, így nehéz kirúgni őket emiatt.

8. Teljesen mindegy, hogy mikor adod le a csomagodat

Sokan azt hiszik, hogy az utoljára leadott csomag elsőként jön majd ki érkezéskor. Ám ez egy mítosz, mert a bőröndöket egy nagy ládába rakják, és a munkásokon múlik, hogy melyiket pakolják ki éppen a szállítószalagra.

9. Ha kötözködő utas vagy, számíts rá, hogy a légiutas-kísérő “eregetni” fog rád

Bár elsőre hihetetlen, de a légiszemélyzetből többen is megerősítették, hogy ez bevett gyakorlat a fedélzeten. Állítólag a kabinban lévő nyomás miatt sokan “szelesek” lesznek. Így bevett gyakorlattá vált, hogy az irritáló utasok orra alá eresztenek egyet.

10. A fegyelmezetlen utasok megrendszabályozására bármilyen eszköz bevethető

Az agresszív, nehezen kezelhető, részeg, vagy hangoskodó utasokat sokféle eszközzel lehet rávenni a normális viselkedésre. A légiutas-kísérők önvédelmi képzést is kapnak, és más módon is meg tudják rendszabályozni a renitenseket, ha kell akár lekötözéssel.

Add tovább, hadd tudják mások is!

(Forrás: szeretlekmagyarorszag)