Zelenszkij világhírű színészt fogadott Kijevben, aki tünde és kalóz is volt: íme a videó

A háborúnak az ukrán gyermekekre gyakorolt súlyos hatásairól folytatott eszmecserét Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Orlando Bloom hollywoodi filmsztárral, az UNICEF jószolgálati nagykövetével egy hétfőn közzétett videó szerint.

A Gyűrűk ura és a Karib-tenger kalózai filmsorozat sztárját személyesen fogadta az ukrán elnök Kijevben.

Bloom háromnapos látogatásán az ukrán főváros mellett Irpinben és Gyemidivben is járt az UNICEF közleménye szerint.

A háború elpusztítja az ukrán gyermekek gyermekkorát” – hangsúlyozta Zelenszkij, hozzátéve, hogy több ezer iskola szenvedett súlyos károkat vagy pusztult el a harcokban.

Az ukrán elnök tájékoztatása szerint csaknem 2,7 millió ukrán iskolás kényszerül online vagy vegyes formában tanulni. A háború miatt nagy a kockázata, hogy a gyerekeknél depresszió, szorongás és más mentális problémák alakulnak ki – fűzte hozzá.

Bloom, aki 2009 óta az UNICEF jószolgálati nagykövete különböző humanitárius projektekben, a beszélgetés során beszámolt egy családnál tett látogatásáról, amelyben a szülők öt saját gyermekük mellett négy örökbe fogadott gyermeket nevelnek.

Mint kiemelte: az UNICEF támogatja az ilyen szülőket, hogy minden ukrán gyermek részese lehessen egy meleg, szerető, elkötelezett családnak. Instagram-oldalán posztolva Bloom a családi közeg előnyeit hangsúlyozta a gyermekotthoni elhelyezéssel szemben.

„Az ukrajnai gyermekeknek vissza kell kapniuk a gyermekkorukat” – mondta.

A 46 éves színész azoknak az ukrán gyermekeknek a sorsát is megemlítette, akiknek a hollétéről nincs hír. Anélkül, hogy kimondta volna Vlagyimir Putyin nevét, „háborús bűnösként” beszélt az orosz elnökről.

Itt láthatod, hogy fogadta Zelenszkij Orlando Bloomot:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Forrás: MTI)