Zelenszkij nem árult zsákbamacskát, így ér véget szerinte a háború: “Oroszország számára szégyennel, szegénységgel és…”

A megbeszélések folytatódnak, és értesüléseim szerint a tárgyalások során az álláspontok már reálisabban hangzanak. De még időre van szükség ahhoz, hogy a meghozandó döntések Ukrajna érdekeit szolgálják” – jelentette ki a keddi tárgyalásokról szólva szerda hajnali videóüzenetében az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij.

Egy magas rangú ukrán tisztviselő kedden azt nyilatkozta, hogy az Oroszországgal folytatott tárgyalások nagyon nehezek, de van lehetőség a kompromisszumra. Az egyeztetések szerdán folytatódnak – olvasható a Reuters hírügynökség jelentésében.

A beszédében aztán Zelenszkij egy ponton oroszra váltott, és az orosz néphez szólt. A következőket mondta nekik:

“Bárki, aki valós információt szerzett a helyzetről, az tudhatja, hogy ez a háború hogyan fog végződni az országuk számára.

Ez a háború Oroszország számára szégyennel, szegénységgel és éveken át tartó elszigeteltséggel ér majd véget.

És egy olyan brutális elnyomó rendszerben lesznek majd kénytelenek élni, ami Zelenszkij szerint ugyanolyan embertelenül fog bánni saját honfitársaival, mint ahogyan az orosz megszállók bántak az ukrán néppel.”

Az orosz tisztviselőkhöz, azokhoz a hivatalnokokhoz, akik kapcsolatban állnak az orosz kormánnyal, külön is szólt.

“Ha önök maradnak a posztjaikon, ha nem emelnek szót a háború ellen, a nemzetközi közösség megfosztja önöket mindentől, amelyet az évek során szereztek.”

Az ukrán elnök szerint jobb néhány hónapig állás nélkül maradniuk, minthogy nemzetközi büntetőeljárás alá kerüljenek.

„Ha továbbra is a propagandának dolgoznak, nagyobb kockázatnak teszi ki magukat, mint amennyivel szembe kell nézniük, ha egyszerűen lemondanak: az agresszív háború propagandájáért és a háborús bűnök támogatásáért szankciókat és nemzetközi bírósági eljárást kockáztatnak.

Mondjanak fel!” – szólította fel az orosz kormánytisztviselőket Zelenszkij.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!