Zacher Gábor nem köntörfalazott: “Tényleg nagyon nagy gáz van”. “Drámai, amikor úgy megyek be vizitelni egy kórterembe, hogy…”

Zacher Gábor toxikológus, a hatvani kórház sürgősségi orvosa a keddi napon a Klubrádió vendége volt, ahol kendőzetlen őszinteséggel beszélt a mostani helyzetről:

A Megbeszéljük című műsorban elmondta, „tényleg nagyon nagy gáz van”, nagyon sok a beteg és az egészségügy nemhogy a „végét járja”, de túl van azon a bizonyos határon. Zacher szerint a dolgozók még tartják magukat, de újabb és újabb emberekre lenne szükség. Úgy véli, a megoldás csak az oltás lehet, ezt nem győzi elégszer hangsúlyozni.

“Drámai, amikor úgy megyek be vizitelni egy kórterembe, hogy az ott fekvők szinte mindegyike a gyerekem lehetne. Ilyennel azért nem találkoztunk” – fogalmazott.

Zacher elmondta még, hogy kedden csak a nappali időszakban 44 beteg fordult meg a hatvani kórház sürgősségi osztályán, pedig ez csak egy városi kórház, nem egy megyei centrum. Az esetek kétharmada volt Covid-gyanús vagy már igazoltan fertőzött.

Hatalmas pszichés megterhelés alatt vannak minden nap az egészségügyi dolgozók. Hozzátartozókkal közölni halálhírt, telefonálni nekik, hogy jöjjenek be, búcsúzzanak el a beteg családtagjuktól, mert nincs esély megmenteni őt, ezek a legrosszabb dolgok.

Beszámolt arról is a műsorban, hogy a sok haláleset mellett „úgy érzik magukat, mintha minden egyes nap tömegbaleset történne (…) Megszokni nem lehet, belefásulni pedig nem szabad.”

A beszélgetés végén Zacher megkért mindenkit, a húsvétot csak a legszűkebb családi körben ünnepeljék.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!