Zacher Gábor: “Láttam én már sok mindent, kevés dolog ráz már meg, de a jelenlegi helyzettel még nem szembesültem:”

Zacher Gábor toxikológusként, sürgősségi orvosként bizony már sok mindent látott és egészen idáig ő maga is azt hitte, hogy nem nagyon lehet neki újat mutatni.

Azonban mindaz, ami a covid-osztályokon zajlik a mostani napokban az még a tapasztalt toxikológust is megrázta és meglepte. Így nyilatkozott minderről a 168.hu-nak:

“Láttam én már sok mindent, kevés dolog ráz már meg. Az ember megtanulja ezt kezelni ennyi év alatt. De a jelenlegi helyzettel még nem szembesültem. Úgy kell embereknek elmagyarázni, hogy lélegeztetőgépre tesszük őket és lehet, hogy abba belehalnak, hogy néhány órával azelőtt még a viziten simán beszélgettünk”. “Az a rémisztő, hogy komplett családok is érkeznek, apa, anya, a gyerek pedig egy másik kórházban van. Tegnap reggel, mikor bementem a hatvani kórház Covid-osztályára, azt láttam, hogy a betegek egyharmada akár a gyerekem lehetne” – mondta keserűen a toxikológus.

A hatvani kórházban dolgozó Zacher Gábor hangsúlyozta továbbá, hogy: “Nem fog összeomlani az egészségügy, mert nem hagyjuk. Ha kell, túlórázunk, kidolgozzuk a belünket, ágyszámot növelünk, de a betegekért nem tehetjük meg, hogy most feladjuk, azt sem, hogy elfáradjunk”.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: MTI – Mohai Balázs)