Zacher Gábor elmondta, mit gondol a világjárvány alakulásáról: elárulta, hátradőlhetünk-e és mikor lehet enyhítésekre számítani

Zacher Gábor, az ismert toxikológus, aki jelenleg a hatvani kórház sürgősségi orvosa, az InfoRádióban mondta el, mit gondol a világjárvány mostani alakulásáról:

“Kevesebb a beteg, kevesebben vannak kórházban és lélegeztetőgépen, de nagyban hozzájárul ehhez, hogy vannak olyan Covid-pozitív betegek, akik nem vagy alig produkálnak tüneteket.

Lazább egy kicsit a helyzet, de nem látunk a jövőbe, hogy most hátradőlhetünk-e. Szerintem még nem, és az átoltottságot hihetetlen gyorsasággal kellene megemelni ahhoz, hogy a biztonságot adó immunitás kialakuljon” – mondta az orvos, és kiemelte, hogy a jelenlegi korlátozásokon is csak abban az esetben lehet majd enyhíteni.

Zacher Gábor egyébként úgy látja, a jelenlegi korlátozások elegendők, de nagyon fontos, hogy ezeket be is kell tartani.

„Nincs kristálygömböm, de reméljük, hogy ez sok mindentől megóvhat bennünket” – fogalmazott a sürgősségi orvos, és emlékeztetett rá, hogy a világjárvány az orvosokból és a teljes egészségügyi személyzetből is rendkívül sokat kivesz:

“Ez egy fárasztó történet. Komoly megterhelés, és nem csak az a munka, hogy sok a beteg. Az nem a normális betegellátás része, hogy órákat kell komplett védőfelszerelésben eltölteni” – közölte Zacher Gábor.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!