Vonat elé hajtott a 25 éves nő, meghalt az öccse! Ezt a büntetést kapta a bíróságtól:

A Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a egy nőt, aki még tavaly nyáron vonat elé hajtott autójával, öccse pedig meghalt a balesetben – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője kedden.

A szóvivő közleménye szerint a vádlott tavaly július 29-én, délelőtti jó látási, derült időjárási és gyér forgalmi viszonyok mellett haladt személygépkocsival Keszthely külterületén.

Az Entz Géza utcai, jelzőtáblával biztosított vasúti kereszteződésben nem állt meg, és 30-34 kilométeres sebességgel ráhajtott a sínekre, miközben felé jobbról egy személyvonat közelített.

A szabályszegő autóst 80-100 méterről észlelte a mozdonyvezető, aki vészfékezést hajtott végre és a vészkürtöt is megszólaltatta.

Ennek ellenére a mozdony a kocsi jobb oldalának ütközött, ami a vasúti töltéshez csapódott, a vonat pedig több mint 200 méterrel távolabb tudott csak megállni.

A balesetben a gépkocsi utasa – az akkori tájékoztatás szerint az autót vezető 25 éves nő 16 éves öccse – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vádlott könnyebben sérült meg, a vonat utasai sértetlenül vészelték át az ütközést.

A Keszthelyi Járásbíróság a vádlottra halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint a közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt egy év kilenc hónap fogházbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Ezen felül a nőt két évre eltiltotta a közúti járművezetésétől is.

A bíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – a kiszabott büntetéshez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól előzetesen mentesítette a nőt, de kötelezte közel 670 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az eset miatt a MÁV-START Zrt. sértettként a polgári jogi igényét újabb eljárásban követelheti – olvasható a közleményben.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI)