Vérfagyasztó feltevést árult el Klein Dávid Szilárd haláláról: “Szemtanúktól értesültünk arról, hogy…”

A szomorú hírt követően a gyász mellett sokan azon gondolkodnak, vajon hogy történhetett pontosan Szilárd halála.

A mentőcsapat ugyanis nem találta meg a testét, így kérdéses, mi minden játszódhatott le a végzetes pillanatokban.

Pintér László, Suhajda Szilárd expedíciójának vezetője újabb, rendkívül felkavaró részleteket osztott meg Szilárd haláláról, ide kattintva láthatod az interjút.

Ide kattintva pedig egy orvos vallomásából kiderül, milyen iszonyatos dolgokon mehetett keresztül Szilárd a haláltusája során.

Klein Dávid, Suhajda Szilárd korábbi mászótársa a Ripostnak árulta el azokat a megrázó feltevéseket, amelyek megfogalmazódnak Szilárd halála körül.

“Haladás közben a biztosítójával bizonyos pontokon a hegybe rögzített kötélen váltania kell a hegymászónak.

Előfordulhatott, hogy ezt a biztosítását rosszul helyezte be az új, állandóra rögzített kötélszakaszba, és emiatt kicsúszott.

Vagy ödémás állapotában elnézte, elvétette a kapcsolódás-csere műveletét” – árulta el a vérfagyasztó feltevést Szilárd haláláról Klein Dávid.

Hozzátette: “Szemtanúktól értesültünk arról, hogy látták őt, amint a hegyi mászókötéltől lejjebb tűnt fel az alakja, és igencsak kimerültnek tűnt.

Hogy ezt követően zuhant vagy csúszott le a 2. számú állomás felé, erről nem kaptam pontos információt.

Valamennyi körülményt és információt összevetve, átgondolva, idehaza én a lecsúszásra következtetnék” – osztotta meg saját feltételezését a tragédiáról Szilárd egykori mászótársa.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: Suhajda Szilárd Facebook oldala)