Vége a családi bevásárlásoknak: a 10 négyzetméteres korlátozás miatt egy bevásárlókocsit csak egy vevő tolhat

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt az üzletekben alkalmazandó új szabályokról, köztük a “10 négyzetméterenként 1 ember tartózkodhat” szabályról is.

Vannak olyan üzletek, ahol az elérhető bevásárlókocsik számával szabályozzák a létszámot, és van, ahol külön internetes alkalmazást vagy beléptetőkaput vezettek be, ami számolja a belépők számát és jelez, ha közeleg a „telt ház” állapota. Ekkor a biztonsági kolléga megállíthatja a várakozók sorát addig, amíg újra visszaáll a megfelelő létszámra a rendszer – részletezte a Magyar Nemzetnek Bubenkó Csaba.

Bubenkó Csaba kiemelte: azt is érdemes figyelembe venni, hogy nemcsak a kosarak, kocsik számát korlátozzák a boltok, hanem az is szabály, hogy bevásárlóeszközönként csak egy személy mehet be az üzletbe. Ez azt jelenti, hogy a nagyobb bevásárlókocsik mellett sem tartózkodhat egyszerre családonként több ember. Ez alól egyébként kivételt jelentenek a 14 éven aluli személyek és a fogyatékkal élő valamint a segítségre szoruló személyek.

A szakszervezeti vezető hangsúlyozta: a távolságtartásra épült korlátozásokat ne vegyék zokon a vásárlók, mivel azokkal a jelenlévők egészségét védik.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!