Várd meg a szerdát a tankolással: jelentősen csökkennek majd az üzemanyagárak

Utoljára július 31-én változtak itthon az üzemanyagárak, akkor a benzin ára 2 forinttal csökkent, amelyet követően a literenkénti átlagár 365 forintra csökkent, és a gázolaj literenkénti átlagára 3 forinttal 380 forintra mérséklődött

Szerdán azonban tovább csökkennek az üzemanyagárak a magyar töltőállomásokon, a benzin és a gázolaj átlagára bruttó 4-4 forinttal változik a hét közepén – írja a holtankoljak.hu

Eszerint szerdán a benzin és a gázolaj átlagára egyaránt újabb 4 forinttal kerül majd kevesebbe. Így a 95-ös benzint átlagosan 360 forintért lehet tankolni a gázolaj átlagára pedig 376 forintra csökken.

A portál emlékezet arra, hogy a múlt héten ugyan kismértékben ingadozott a kőolaj világpiaci ára ez azonban nem befolyásolja a hazai üzemanyagárakat. Annál jelentősebb viszont a dollár-forint árfolyam hatása, mivel a forint erősödése miatt egyre olcsóbbak az üzemanyagok.

Érdemes tehát megvárni a szerdát a tankolással, hiszen ne feledjük: a benzin átlagosan 360 Ft-ba, a gázolaj pedig 376 Ft-ba fog kerülni.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!