Válogatott szitkokat szórt a mentősökre egy nő, mert 18 perc után sem értek ki fájós csuklójához: így hisztériázott

Egészen megdöbbentő esetről számolt be az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán. Nagyon tanulságos.

Míg más élet és halál között lebeg, vagy súlyos sérüléssel fekszik magatehetetlenül, egy nő azért beszélt minősíthetetlen hangnemben a mentősökkel, mert fájt a csuklója és 18 peren belül nem értek ki hozzá, mikor hívta őket.

“Az “ügy” azzal kezdődött, hogy öt napja tartó csuklófájdalmai miatt a mentők segítségét kérte egy harminc év körüli nő az esti órákban.

A segélykéréstől számított 18 perc múlva, a bejelentő azonban ismét telefonált, ezúttal már azért, hogy panasz tegyen, amiért még nem érkeztek meg hozzá a mentők.

A hanganyagok tanulsága szerint is, végig türelmes mentésirányító ugyan hosszasan próbálta elmagyarázni, hogy éppen magasabb prioritású eseteknél nyújtanak segítséget az életmentők, a nő nem volt hajlandó elfogadni, hogy a több napos csuklófájdalom miatt, bajtársunk nem riaszthat azonnal egy szabad rohamkocsit. A

nő hallhatóan felháborodott ezen, és miután megtette a panaszt, már nem is kérte a mentők segítségét. A történet azonban itt még nem ért véget.

A bejelentő pár óra múlva ismét felhívta a mentésirányítást, hogy a “A maga balf*** kollegája miatt, most elém kerülnek, akiket mentővel hoznak a sürgősségire” – sorokkal kiegészítse az előzőleg rögzítetteket. A vizsgálat eredményéről az Országos Mentőszolgálat ma hivatalosan is tájékoztatta a panaszost.

A mentésben résztvevőknek gratulálunk” – olvasható a bejegyzésben. A panaszt természetesen nem találták jogosnak, a mentésirányító nem hibázott.

Az eset alapján a nő valószínűleg azért szeretett volna mentővel bejutni a sürgősségire, hogy soron kívül lássák el.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Képünk illusztráció)