Újabb felkavaró videók érkeztek a drámai ralibalesetről! Hogy lehettek ilyen felelőtlenek a nézők?!

Belső vizsgálatot és egy vizsgálóbizottságot is létrehoz a Nemzeti Autósport Szövetség, hogy kiderítsék mi okozhatta a négy ember életét követelő balesetet a 11. Esztergom Rallyn vasárnap délután, miután az egyik versenyző elvesztette uralmát kocsija felett és a nézők közé csapódott.

A rendőrség büntetőeljárást indított, kiderült ráadásul, hogy a verseny szervezőjét korábban már elítélték egy hasonló tragédia miatt – hangzott el a TV2 tudósításában.

A négy ember életét követelő tragédia vasárnap délután történt a 11. Esztergom Rallyn, a Lábatlan-Bajót közötti szakaszon. A nézők olyan helyen nézték a versenyt, ahonnan nem lett volna szabad, erre többször is felhívták a figyelmüket.

Egy férfi a feleségével 500 méterre volt a balesettől, azonnal rohantak segíteni, az elsők közt értek oda, megdöbbentő látvány fogadta őket, mindenhol sérültek feküdtek.

“Kettő olyan sérültünk volt, akit stabil oldalfekvésbe helyeztünk, és aztán a párom elkezdte az életmentést a reanimálást” – nyilatkozta Süttő Péter.

Annyira megrázó volt a rengeteg súlyos sérült, hogy végül Péter felesége sokkot kapott mentés közben, őt is kórházba kellett vinni.

“Frekvenciája az felment egy nagyjából 240-es szintre, aztán behozta a rohamautó ide, mert ugyan az egészségügyben dolgozva sok mindent látott, de ilyesmit még ő sem azt kell mondjam” – tette hozzá.

Videó készült az egyik versenyző autójában lévő kamerával is. János két éve indult az Esztergom rallyn, jól ismeri a pályát.

“A felvételeken én úgy láttam egyébként, hogy ennek az R5-ös autónak a jobb hátulja, vagyis a jobb oldala az leért az útról, és ott nyilván egy pillanatra megszűnik a tapadás, eláll keresztbe az autó, hatalmas tempóról beszélünk, ilyenkor ez van, tehát sajnos ez kezelhetetlen ilyenkor, én azt gondolom” – részletezte Zákányi László Rally3-as magyar bajnok.

Egy másik felvételen pedig jól látható, hogy rengeteg néző közvetlenül az út mellett állt, volt aki megpróbálta megérinteni a száguldó autót is.

Ebben a videóban az összes drámai felvételt megnézheted! Megtekintésüket csakis erős idegzetűeknek ajánljuk!

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!