Ügyvédje kitálalt Lajcsi állapotáról: kiderült, milyen komoly döntést hoztak az orvosok

Komoly fejlemény történt Lagzi Lajcsi ügyében, elbírálták az otthonápolási kérelmét. A döntés nem lett kedvező Galambos Lajos számára, továbbra is a rácsok mögött kell maradnia.

A trombitás eleinte nagyon letört a hír hallatán, ám úgy tűnik, összeszedte magát, és már a jövőjét tervezgetni.

Ügyvédje, Csontos Zsolt így nyilatkozott Lajcsi állapotáról a Blikknek. “Meg tudom erősíteni a híreket, sajnos, valóban így történt.

A döntés lényege az volt, hogy mivel a büntetés-végrehajtás orvosa nem tartotta megalapozottnak azt a felvetést, hogy ügyfelem részben vagy egészben önellátásra képtelen lenne a börtönben a mindennapi életvitele során, a bíróság arra az álláspontra helyezkedett, hogy elfogadja a büntetésvégrehajtás orvosának ajánlását.

Ebben a körben még szakértői bizonyítást sem rendeltek el. Sajnos, a döntés óta Lajcsi egészségi állapota tovább romlott.

Mondanom sem kell, először letaglózta a hír, ami teljesen érthető, hiszen azt remélte, hogy kedvező döntés születik az ügyben, ám utána sikerült összeszednie magát, és amikor találkoztam vele, már újra a jövőt tervezgette, hogy mi mindenbe is vág majd bele a szabadulása után” – mondta a lapnak Lajcsi ügyvédje, dr. Csontos Zsolt.

A jogász hangsúlyozta: fura, hogy szakértői vizsgálatot sem rendeltek el a védence ügyében, hiszen szemmel láthatóan folyamatosan romlik az állapota.

A szakember arról is nyilatkozott, hogy telnek Galambos Lajos napjai a börtönben: “Továbbra is igaz, hogy szinte csakis folyékony halmazállapotú táplálékot tud bevinni a szervezetébe: leves, pörkölt szaftja, tea és hasonlók.

Egyre csak fogy és fogy, ráadásul már olyan gyomorfájdalmak gyötrik, hogy rendszeres látogatója a börtönorvosnak.

Elismerem: a bv a saját keretei közt minden tőle telhetőt megtesz, hogy ügyfelem a szükséges egészségügyi ellátást megkapja, ugyanakkor Lajcsinak van olyan krónikus betegsége is, amelynek a műtéti kezelése a büntetés-végrehajtás keretei között nem oldható meg” – tette hozzá az ügyvéd.

Csontos Zsolt hangsúlyozta azt is, hogy a döntés ellen fellebbezni nem lehet, ám ha a következőkben drasztikus egészségromlás állna be Lajcsi állapotában, újra lehetne vizsgálni az ügyét.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!