Tudod, melyik híres magyar ember látható ezen a 22 évvel ezelőtti felvételen?

A kérdés egyszerű: melyik híres magyar ember látható az alábbi, 22 évvel ezelőtti felvételen?

Adunk egy kis segítséget: Anyai nagyanyja Mádl Teréz, Mádl Ferenc köztársasági elnök testvére. Anyai nagyapja a rendszerváltás előtti Magyar Televízió Jogi esetek című műsorában főszereplő Erőss Pál, a Legfelsőbb Bíróság egykori bírája volt.

Tanulmányait Budapesten és Hamburgban végezte, diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán szerezte 2004-ben.

Szakmai pályáját a Fővárosi Bíróságon kezdte, majd a jogi szakvizsgái letétele után a nemzetközi ügyvédi területen helyezkedett el, társasági, kereskedelmi és versenyjogi területen segítette multinacionális vállalatok magyarországi beruházásait.

Ügyvédjelöltként részt vett a 2006-os utcai tüntetések rendőri áldozatainak ingyenes jogi képviseletében és megsegítésében.

2007-ben a 2006 őszi rendőri erőszak fizikai sérülést szenvedett áldozatainak megsegítésére alapított Ne féljetek! Alapítvány titkára és kuratóriumi tagja volt rokonai (Erőss Pál, Mádl Dalma), valamint többek között Fábry Sándor, Morvai Krisztina és Schmidt Mária társaságában.

2009-ben feleségével Brüsszelbe költöztek, mivel felesége Áder János akkori EP-képviselő egyik politikai tanácsadója lett.

2010-től a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársaként folytatta pályafutását. 2011-ben a magyar uniós elnökség során szakdiplomataként csatlakozott Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletéhez.

Feladata többek közt az uniós jogalkotás során a magyar kormányzati érdekek érvényesítése volt, különös tekintettel a közlekedés- és energiapolitika, valamint a társasági és versenyjog területére.

2015-től a Miniszterelnökség csoportvezető diplomatájaként a magyar kormány és az Európai Parlament közötti kapcsolattartásért felelt egyebek mellett jogi, pénz- és tőkepiaci, költségvetési, kereskedelmi és fejlesztéspolitikai ügyekben.

2018 szeptemberétől a Magyar Fejlesztési Bank EU Jogi Igazgatóságát vezette.

2019. június 8-tól 2022 februárjáig a Diákhitel Központ vezérigazgatója volt. Ezután a magánszférában dolgozott jogászként és vállalkozóként.

2022 augusztusában a Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatósági tagja lett. 2023 áprilisában bekerült a Volánbusz Lázár János által felfrissített igazgatóságába.

2024. február 10-én, Novák Katalin köztársasági elnök lemondása és volt feleségének a közélettől való visszavonulása nyomán nagy visszhangot kapó nyilatkozatban mondott le minden állami tisztségéről, állami vállalatokban posztjairól.

Már biztos rengetegen kitaláltátok, hogy Magyar Péterről van szó. Ezen a 2002-ben készült felvételen 21 éves volt:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!