Tragikus hirtelenséggel, 54 éves korában meghalt Elvis Presley egyetlen lánya: megrázó részletek a tragédiáról

54 éves korában meghalt Lisa Marie Presley énekes, dalszerző, Elvis Presley legendás amerikai énekes egyetlen lánya.

Lisa Marie Presley egy Los Angeles-i kórházban halt meg helyi idő szerint csütörtökön, néhány órával azt követően, hogy mentővel a sürgősségi osztályra vitték.

Elvis Presley egyetlen gyermeke csütörtökön lett rosszul az otthonában, a reggeli órákban gyomorbántalmakra panaszkodott, majd mire élettársa és egyben előző férje hazaért, már magatehetetlenül talált rá a szobájában.

A férfi egyből elkezdte az újraélesztését, majd a mentők is kiértek, akik stabilizálták Presley pulzusát és kórházba szállították. Rövidel ezt követően Lisa Marie elhunyt. Szívroham végzett vele.

A halálhírt édesanyja, Priscilla Presley is megerősítette közösségi oldalán:

“Nehéz szívvel osztom meg a lesújtó hírt, hogy csodaszép lányom, Lisa Marie elhagyott bennünket” – írta édesanyja, Elvis Presley hajdai felesége, Priscilla Presley közleményében.

Ő volt a legszenvedélyesebb, legerősebb és legszeretőbb nő, akit valaha ismertem – tette hozzá.

Lisa Marie hasonlított apjára kisugárzásában, arcvonásaiban, mély, búgó hangjában, és karrierjében is követte őt: a kétezres években saját rockalbumot jelentetett meg, fellépett mások mellett Pat Benatarral és Richard Hawley-vel.

Apja felvételeihez is csatlakozott, ráénekelt többek között az In the Ghetto és a Don’t Cry Daddy című számokra. Az AP hírügynökségnek 2012-ben mondta: “ez volt az életem. Mindig a csodálója voltam, mindig nagy hatása volt rám”.

Születésének híre bejárta a világsajtót. Tavaly Baz Luhrmann rendező Elvis című filmjének bemutatóján, majd a díjátadókon édesanyjával, Priscillával jelent meg. Kedden részt vett a Golden Globe-gálán, hogy ünnepelje a filmen apját alakító Austin Bulter díját.

Napokkal korábban apja gracelandi házában volt, hogy megemlékezzen az énekes születésnapjáról.

Lisa Marie Presley édesanyjával élt, akit a Dallas című sorozatból ismerhetnek a magyar nézők. Szülei 1973-ban elváltak. Elvis 1977-ben halt meg, felesége 42, lánya kilencéves volt ekkor.

Később saját jogán is a lapok címoldalára került: küzdött a drogokkal, nagy port kavartak rövid házasságai előbb Michael Jackson popénekessel, majd Nicolas Cage filmszínésszel.

Danny Keough-val való házasságából Lisa Marie-nak két gyereke született, Riley Keough színész és Benjamin Keough. Később Michael Lockwooddal kötött házasságot, ikreik születtek, Harper és Finley Lockwood.

Benjamin Keough 2020-ban, 27 éves korában öngyilkos lett. Lisa Marie nyíltan beszélt fájdalmáról. “A rettenetes valóság kegyetlen szorításában élek” – írta két évvel Benjamin halála után.

Lisa Marie lett apja alapítványának egyetlen örököse, édesanyjával rendszeresen vettek részt Gracelandben – a házban, ahol Elvis élt és meghalt – nagyszabású rajongói megemlékezéseken.

Édesapjához hasonlóan Lisa Marie is megpróbálkozott az énekléssel, itt láthatod az egyik klipjét:

Nyugodjon békében.