Tovább szigorodtak a szabályok, még súlyosabb szankciókra számíthatnak a lázadó vendéglátósok: durva a büntetés felső határa

Ezen a héten a Kormány bejelentette, hogy a járványügyi korlátozásokat újabb egy hónappal meghosszabbítja, így azok legalább március 1-ig tartanak majd.

A vendéglátósok már eddig is rettenetesen nehéz helyzetben voltak, az újabb egy hónapnyi korlátozás pedig még tovább rontja az esélyeiket.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában elmondta, hogy a szerdai kormányülésen a vendéglősöknek, kávézósoknak szánt támogatások kifizetésének a felgyorsításáról döntöttek, hogy minél előbb megkapják a pénzt a bajba jutottak.

Azonban a kormányfő arra is kér mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat, mert, ha nem, akkor szigorú büntetésekre számíthatnak.

Azóta kiderült, hogy szombatra virradóra még tovább szigorították a szabályokat megszegő vendéglátósokat sújtó szankciókat:

“Ha valaki helyben fogyasztásra kinyitja az üzletét, és erről a rendőrség tudomást szerez, a helyet hat hónapra ideiglenesen bezáratják. Ha az üzemeltető ennek ellenére újra kinyit, egy évre záratják be.

Ezen felül 1 milliótól 5 millióig terjedő bírságra is megbüntetik az üzemeltetőt” – olvasható a legfrissebb, szombat éjjel megjelent Magyar Közlönyben.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!