Szókimondó levelet írtak Orbán Viktornak a vasutasuk: “Már most „borítékolható” rengeteg betegállomány nemcsak a…”

Vonja vissza, de legalább alaposan értékelje át a kormány az állami intézményekben kötelezően bevezetett 18 fokos hőmérsékletről szóló rendeletét.

Ezt követeli Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levelében az első hűvösebb őszi napok tapasztalatai alapján a Vasutasok Szakszervezete (VSZ), áll a szakszervezet sajtóközleményében.

A MÁV-munkahelyek nagy részén képtelenség betartani a 18 fokos hőmérsékletre vonatkozó szabályozást – jelentette ki az elmúlt napok tapasztalatai alapján a VSZ elnöke, Meleg János.

Szerinte, ha a kormány nem változtat ezen a szigorú kötelezettségen, tömeges betegállománnyal kell számolni a vasutasok körében.

A közelmény szerint a MÁV-nál nemcsak korszerű irodaépületekben dolgoznak az emberek, hanem sok olyan kisebb állomáson és megállóhelyen is, ahol a szolgálati helyiségeket még mindig kályhával vagy hősugárzókkal fűtik.

Így kizárt, hogy folyamatosan tartani lehessen az előírt, egyébként sem komfortos hőérzetet biztosító 18 fokot.

Meleg János szerint az irodákban dolgozó vasutasok sincsenek jobb helyzetben, hiszen közismert, milyen ártalmas hideg helyiségben ülni órákon keresztül.

Az elnök szerint a már most „borítékolható” rengeteg betegállomány nemcsak a munkavállalóknak, hanem a munkáltatónak is végtelenül hátrányos lesz.

A Vasutasok Szakszervezete  levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, sürgősen intézkedjen, kormánya vonja vissza a hőmérséklet-korlátozó, az állami munkahelyeken különösen szigorúan vett rendeletet, s a munkavállalók képviselőivel egyeztetve alakítsa ki az új, egészségre nem káros megoldást.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!