Szlávik János fájdalmas prognózisa a maszkviselésről: “Lehet, hogy lesz egy olyan pillanat, amikor…”

Kedd reggel a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa, Szlávik János volt a TV2 műsorának, a Mokkának a vendége. A szakember több fontos kérdést is érintett a világjárvány egyre terjedő delta variánsával és a várható 4. hullámmal kapcsolatban.

Magyarországon és a környező országokban is lassan elkezdett emelkedni az esetek száma. El kell gondolkodni azon, milyen intézkedéseket hozzunk, hogy megállítsuk a fertőzés terjedését.

Az esetszámok növekedése mögött jellemzően külföldről hazatérők vannak. A delta mutáns jobban terjed, mint az előzőek, és leginkább a fiatalok illetve az oltatlanok között. Azok, akik a fertőzés miatt kórházba kerülnek, szintén jellemzően oltatlanok.

A főorvos az esetleges jövőbeni maszkviselésről is nyilatkozott: “Lehet, hogy lesz egy olyan pillanat, amikor vissza kell hozni a maszkviselést a delta variáns miatt, hiszen ez is ugyanúgy terjed, mint a korábbi variánsok” – hangsúlyozta Szlávik János.

A várható negyedik hullámról pedig így nyilatkozott: “A sok eset miatt lehet kemény a negyedik hullám; ijesztő lehet, hogy milyen sok új eset lesz, többnyire fiatalok. De nem lesz olyan terhelés a kórházakban” – hívta fel a figyelmet a szakember. Itt a teljes beszélgetést is megnézheted:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!