Szijjártó Péter nagyon kiakadt a Nyugatra: “Hol vannak ilyenkor a hivatásos károgók?”

Szijjártó Péter indulatos bejegyzést tett közzé Facebook oldalán, melyben nem kímélte a Nyugatot:

Románia és Bulgária megérdemelte volna a csatlakozást a schengeni övezethez, hiszen keményen védik határaikat és sokat tettek az illegális migráció megfékezése érdekében – írta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében felidézte, hogy csütörtökön szavaztak az EU-tagállamok Brüsszelben Horvátország, Románia és Bulgária csatlakozásáról a schengeni övezethez. Horvátország felvételt nyert, de Románia és Bulgária nem csatlakozhat, “holott mindketten megérdemelték volna”.

“Akkor mégis miért nem csatlakozhattak? Nos, azért, mert egy-egy tagállam – Ausztria illetve Hollandia – megvétózta a csatlakozásukat.

Mindenki más támogatta. S hol vannak ilyenkor a hivatásos károgók, az EU egységéért aggódók, az egyhangú döntéshozatalt eltörölni akaró EP-képviselők?

Hol vannak a liberális mainstream jajveszékelő újságírói, hol vannak a brüsszeli bürokraták, a liberális kormányok miniszterei?” – tette fel a kérdést a tárcavezető

Úgy folytatta, hogy azt kérte, hasonlítsák össze ezt a mostani csendet azzal a “hangzavarral”, ami minden egyes magyar nemzeti álláspontot kísér a brüsszeli vitákban.

“A liberális mainstream ismét leleplezte mérhetetlen képmutatását: ha egy közép-európai ország vétózik, az a világvége, az európai egység szétverése;

Ha pedig a nyugat-európaiak vétóznak, akkor az rendben van” – értékelte a történteket Szijjártó Péter.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!