Szerelő nélkül, pénztárcakímélő módon is kitisztíthatod mosógépedet: három módja is van

Nem kell minden esetben drága pénzért szerelőt hívni, hogy kitisztítsa a mosógépedet: Válassz az alábbi három módszer közül:

Ecet

A legtöbb lerakódást, valamint a vízkövet a leghatékonyabban ecettel távolíthatjuk el. Nem kell mást tenni, mint ecettel felönteni a mosógép adagolóit és a maradék ecetet beleönteni a dobba. Ezt követően indíts el egy 90 fokos mosást, és ha az kész, öblítsd át a mosógépet egy újabb programon, hogy a felvált szennyeződések garantáltan eltávolodjanak.

Trisó

A nagyobb szennyeződések ellen tökéletes csodaszer, ami fillérekbe kerül és szinte minden boltban beszerezhető. 1-2 kanállal tegyél az adagolóba belőle és az ecetes megoldáshoz hasonlóan egy 90 fokos programon átmosni a gépet. Ha ez kész, ajánlott egy ismételt programot elindítani, hogy minden szennyeződés távozzon a gépből és hogy a ruhán ne maradjanak majd.

Teafaolaj

Minden mosógéppel előfordulhat, hogy helyenként bepenészedik, ezért a kellemetlen szagtól a teafaolajjal könnyen megszabadulhatunk. Ha teafaolajat töltesz a mosógép adagolójába, és elindítasz egy közepes hőfokú programot, akkor nem csak a rossz szagtól, de még a baktériumoktól is megszabadulhatsz.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)