Suhajda Szilárd özvegye elárulta, miért nem fordította vissza férjét a végzetes napon: “Ha ott állok mellette, akkor…”

Több mint fél évvel Suhajda Szilárd végzetes halála után felesége, Tímea megtörte a csendet, és több megválaszolatlan kérdésre is feleletet adott.

Csisztu Zsuzsa interjújában Tímea hangsúlyozta, hogy végig nagyon bízott Szilárdban, és őszintén hitte, hogy sikerül neki a csúcsmászás.

“Ismerve a felkészülését, nekem nem fordult meg a fejemben, hogy nem sikerül neki.

Nem azért, mert a felesége vagyok, hanem egyszerűen láttam a beletett munkát, amitől Szilárd képes lehet rá, hogy megmássza a Mount Everestet”.

Arra is kitért, miért nem fordította vissza férjét az utolsó telefonbeszélgetés során, amikor észlelhette, hogy valami nincs rendben, és Szilárd nem olyan tempóban halad, mint kellene:

Ezzel kapcsolatban Tímea elmondta: ő úgy látta, hogy Szilárd a végső hajrá előtt is „összeszedett volt, térben és időben.

Teljesen el tudta magát helyezni, semmi jel nem jósolta be a később bekövetkezett tragédiát.

Ha ott állok mellette, akkor sem tudom visszafordítani és nem tudom lehozni” – hívta fel a figyelmet az özvegy. Tímea arról is beszélt, mit érezhetett férje a halála előtt, az utolsó percekben:

“Olyan módosult tudatállapotban lehetett – és szeretném azt hinni, hogy ebben volt –, amikor már nem fáj semmi, nem érzed, hogy megfagytak a végtagjaid, amikor fehér ködben vagy, és nyugodtság van és csönd.”

Tímea azt is elárulta, miért nem találta meg egyik mentőexpedíció sem Szilárd holttestét. A választ ide kattintva láthatod.

Ide kattintva pedig kiderül, hogyan közölte kisfiával az özvegy, hogy édesapja már nem jön haza többé.

Itt a teljes beszélgetést megnézheted, mindképp érdemes belepillantani, mert nagyon tanulságos:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: Suhajda Szilárd Facebook oldala)