A gazdag pár kicsúfolja a sorban álló anyukát: ekkor egy idegen nem bírja tovább és közbeszól

Lindsey Rae az élelmiszer boltban állt sorban, amikor hirtelen meghallotta, hogy a házaspár aki egy édesanya mögött állt csúnya megjegyzésket tett rá.   A pár sértő kijelentéseiből annyira elege lett Lindseynek, hogy úgy döntött cselekedni fog.

Néha emlékeztetni kell magunkat arra, hogy mindenkivel kedvesen bánjunk és megértéssel forduljunk embertársainkhoz. De az is fontos, hogy ne ítélkezzünk és ha valamit nem találunk helyénvalónak, akkor arról beszéljünk.

Lehet, hogy ez a történet már több éves de még mindig nagyon tanulságos. A Lindsay előtt álló nő keze tele volt. Megpróbálta kordában tartani öt gyermekét de nem nagyon sikerült. A gyerekek futkároztak,  nem hallgattak anyjukra, aki úgy tűnt, egyre fáradtabb és nem tud odafigyelni rájuk.

Hirtelen Lindsay hallotta, hogy a mögötte álló pár kibeszélte az édesanyát. Megfordult, látta hogy a pár jól öltözött, nyilvánvalóan jómódúak voltak.  Ők voltak azok, akik nagyon csúnya megjegyzéseket tettek az anyára és öt gyerekére.

Mit gondolsz hány apja lehet ennek az öt gyereknek?

“Nem is tudja őket elég melegen felöltöztetni.”

“Várj egy kicsit, biztos mindjárt előveszi az étkezési jegyeket.”

Lindsayt nagyon bosszantotta ez a dolog és rögtön az ő 3 éves gyermekére gondolt. Hallotta, ahogy a pár tovább beszél az öt gyerekről és mindenféle megjegyzésket tesznek az anya képességeivel kapcsolatban.

Amikor kissé jobban megnézte a gyerekeket, látta hogy az egyik gyerek szőke volt minth az anyja. Melegebben volt öltöztetve. A többi gyereknek fekete volt a haja és sötétebb volt a bőre. Szomorúak voltak, inkább vékony nyári ruha volt rajtuk, szandált viseltek. Lindsay azt is látta, hogy az anya épp meleg homikat vásárolt a gyerekekenke.

Az anyánál élelmiszer utalványok voltak, de nem tudta hogyan kell öket pontosan használni amikor elővette a pénztárcáját.

Lindsay megint hallotta amint mögötte beszélgetnek.

“Nos erre megy el a mi adónk, amit befizetünk.”

Lindsay elég sokat látott és hallott. A házaspár becsmérlő pillantásokat  vetett az édesanyára, de Lindsay szépen odament hozzá hogy segítsen. Az anya furcsán nézett rá, nagyon meglepődött.

“Ez vajon fogadott gyerek vagy örökbe is fogadták őket?  Nekem kilenc gyerekem van, kettő a sajátom, ezért tudom, milyen helyzetben van. Ezért szívesen segítek.”

A hölgy egy kicsit félénken válaszolt.

“Nagyon új nekem a nevelőanyaság, még soha életemben nem használtam étkezési jegyeket. A gyerekek három nappal ezelőtt kerültek hozzám. Van elég ennivalónk de nincs a gyerekeknek még meleg ruhájuk.”

Lindsay megnézte a gyerekeket még egyszer és elmondta az anyának, milyen gyönyörűek, és hogy jól ellesznek egymással. Elmagyarázta az édesanyának, mit kell tennie az élelmiszer utalványokkal.

Mikor a család elhagyta a boltot Lindsay odafordult a párhoz és ezt mondta nekik.

“Ezek a gyerekek akikről maga beszélt, árvák. A szüleikkel már nem élhetnek, valószínűleg csak az a ruhájuk volt amit maga látott rajtuk. Ez a hölgy pedig kitárta otthona ajtaját, és befogadta őket. Nem sok ilyen kedves, meleg szívű ember van a világon.”

“S annak ellenére, hogy a gyerekek fogadott gyerekek és az apjuk különböző, nem szabad elfelejtenünk, hogy egyetlen gyermek sem érdemli meg, éhezzen vagy ne kapjon lehetőséget arra hogy tanuljon. Maguk nagyon helytelenül cselekedtek és nincsen igazuk.”

A pár kiállt a sorból és beállt egy másikba.

Az egyik sorban álló hölgy hallotta Lindsey szavait és azt mondta neki:”Én egyedülálló vagyok de azt hiszem fantasztikus amit maga mondott!”

Lindsay le is írta bejegyzésében az egész történetet a Facebook-on. Rövid idő alatt több, mint 260 000-en osztották meg a bejegyzést.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!