Sokkoló videó a HÉV-balesetről: csak erős idegzetűeknek

Sokkoló és drámai videót tett közzé a nemrég bekövetkezett HÉV-balesetről a rendőrség, a felvétel mellett a következőket írják:

“Vajon hány centin múlhatott annak a gyalogos élete, akit majdnem elsodort a HÉV-vel ütköző Mercedes a Kerepesi úton? A felvételt nézve nem sokon.

Bár a balesetben csak az autóban ülő sofőr és utasa sérült meg könnyebben, sokkal nagyobb tragédia is történhetett volna, ha a gyalogosnak nem sikerült elugrani az ütközés után járdára sodródó, vagy mondhatni repülő Mercedes elől.

A szürke személyautó szeptember 12-én délután a Keresztúri út és a Kerepesi út kereszteződésénél hajtott a H9-es HÉV elé, az ütközés utána vonat legalább 25 méteren keresztül tolta maga előtt az autót, amely félig a járdára sodródott és a vasúti jelzőlámpának, valamint egy oszlopnak is nekicsapódott.

Az autó és a szétrobbanó alkatrészek csupán pár centire kerültek el egy embert, aki a járdán a megállóból sétált a kereszteződés felé.

A roncsban ülő 55 éves sofőrnek és 15 éves utasának hatalmas szerencséje volt, hogy egy ilyen baleset után nem lett súlyosabb sérülésük. A HÉV-en utazók közül nem sérült meg senki, mint ahogyan a gyalogos sem.

A felvétel is annak tanulsága, hogyha járműbe ülünk, nemcsak magunkért, hanem a többi közlekedő testi épségéért is felelősséggel tartozunk, így a figyelmünket egy valamire kell összpontosítanunk; a vezetésre!

Vezetés közben a legapróbb figyelmetlenség elég ahhoz, hogy egy visszafordíthatatlan eseménysorozatot indítsunk el, amelyre többé sem ráhatásunk, sem beleszólásunk nem lesz.

Ezért kérjük mindig, hogy tartsátok be a szabályokat, és vezetés közben figyeljétek a lámpákat, útjelző táblákat, útburkolati jeleket, a környezeteteket és természetesen a többi közlekedőt is. És, hogy lehet-e egyszerre ennyi mindenre figyelni?

Igen lehet, higgadtan, türelmesen, a sebességhatárokat betartva mindenre jut idő. Döntsünk úgy, hogy hazaérjünk, hogy mindenki hazaérjen – olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook oldalán.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!