Senki nem megy kukásnak, őrületes fizetéseket ajánlanak: nem semmi, mennyit lehet keresni

Néhány munkakörben akkora munkaerőhiány tapasztalható az ország egyes részein, hogy igen magas fizetésekkel próbálják odacsábítani ez embereket.

Nemrég például hírt adtunk arról, hogy a Balatonhoz nettó 800 ezerért keresnek bizonyos szakmákba jelentkezőket.

Ezen felül ráadásul a szállást és az étkezést is fizetik. Ha kíváncsi vagy a részletekre, ide kattintva mindent megtudhatsz.

Pénzcentrum arról ír, és magát az iratot is mellékeli, hogy szerkesztőségük birtokába került egy levél melyből kiderül, hogy a szemétszállításban is nagy munkaerőhiány tapasztalható:

Akár havi 450 ezer forintot is kaphat az, aki most vidéken kukásnak áll. Az egyik cég már az önkormányzatok segítségét kéri a toborzásban.

A levélben a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kér segítséget a partner önkormányzatoktól a toborzáshoz, ugyanis már annyira akut a munkaerőhiány, hogy az a szemétszállítási feladatok ellátását veszélyezteti.

A cég két munkakörben keres sürgősen embert heti 40 órára az egyik a tehergépjármű-vezető: ezért mozgóbérrel együtt havi 450 ezer forintos bért ajánlanak.

Míg a szemétszállítási-rakodó munkakörbe ez az összeg 350 ezer forint a mozgóbérrel együtt. Az viszont nincs benne a levélben, hogy nettó vagy bruttó fizetést értenek-e ez alatt.

Területileg Kecskemétre, Ceglédre, Izsákra, Kiskunlacházára, Vácra és Kerepesre, valamint ezeknek a településeknek a térségébe keresnek kukásokat.

Arról nincs információ, milyen feltételeknek kell megfelelni a jelentkezőknek, például kell-e egészségügyi vizsgálat vagy jogosítvány.

Így hát, ha valaki kedvet érez, pláne vonzza a jó fizetés, érdemes megpályázni ezeket az állásokat.

Ha valaki megtudja, kérjük írja meg nekünk, hogy nettó vagy bruttó bérekről van-e szó.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Kiemelt kép: MTI – Rosta Tibor)