Sebestyén Balázs visszaszólt Majkának: “Ha húsz anyuka meg két apuka az életéért küzd, akkor majd vered a melled és…”

Majka úgy érzi, igazságtalanul bánnak a zenészekkel, rengeteg embert fosztanak meg a bevételi forrásától, nemcsak azokat, akik a reflektorfényben állnak, hanem azokat is, akik a háttérben végeznek fontos munkát egy-egy koncert vagy buli alatt.

Mi lesz azokkal a technikusokkal, karbantartókkal, hangosítókkal, stb, akik szintén a zeneiparban dolgoznak, és a kényszerű leállás miatt egyetlen fillér bevételhez se jutnak?

Az elmúlt héten Majka többször is elégedetlenségének adott hangot, legutóbbi posztjáról mi is beszámoltunk.

Sebestyén Balázs múlt hét csütörtökön fejtette ki véleményét rádióműsorában, mit gondol a koncerttilalomról, gondolatait a koncertek megtartásáért kardoskodó Majkának címezve:

„Ha te előadó vagy, és felelősséggel tartozol a közönségedért, akkor nem lehet egy ilyen paranoid összeesküvés-elméleted, hogy biztos azért szívatják a zeneipart, mert a zenészekkel akarnak kiszúrni. Ez nem így van! A járvány egy létező dolog. Te egy olyan iparágban dolgozol, ahol öt-tízezer ember verődik össze egy-egy koncertre. Ezek az emberek közel állnak egymáshoz. Te felelősséggel tartozol a közönségedért. Ha neked valóban a közönséged a fontos és szereted őket, akkor nem kreálhatsz ebből egy paranoid összeesküvés-elméletet, miszerint titeket direkt szívatnak!”

„Sajnos, amíg esély van arra, hogy ezt a vírust egy vagy két ember elkapja azon a koncerten, vagy csak derüljön ki, hogy egy parkos koncert után valaki élet-halál között lebeg vagy lélegeztetőgépen van, akkor mit mondasz a közönségednek?! Hogy átütöttem, hogy megtartsuk a koncertet, hogy nekünk jó legyen meg nektek jó legyen, egyébként azért szeretünk benneteket, de annyira azért nem vagytok fontosak, hogy ne legyen senki beteg… És ha mondjuk, ott valaki negyvenévesen lélegeztetőgépre kerül, és azt mondják, hogy egy parkos koncert volt a gócpont, és ott van száz beteg, és abból húsz anyuka meg két apuka az életéért küzd, akkor majd vered a melled és azt mondod, hogy márpedig legyen koncert, legyen koncert?!

Nem értek ezzel egyet! El kell fogadni, hogy vannak olyan iparágak, amelyek nagy tömegeket mozgatnak meg. Te tízezer embert hozol a Parkba. Felelősséggel tartozol a rajongóidért!” – zárta le a témát Balázs.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!