Sas József lánya, Ágnes szeretett édesapja mellett lehetett a legnehezebb órákban: elmesélte, hogyan búcsúzott el tőle

Mi is beszámoltunk a szomorú hírről, hogy január 17-én Sas József 82 éves korában elhunyt, többszörösen legyengült szervezete nem bírta már a sok megpróbáltatást.

Sas József lánya, Ágnes engedélyt kapott a kórháztól arra, hogy a legnehezebb órákban szeretett édesapja, a legendás humorista mellett lehessen. Sas Ágnes a Borsnak elmesélte, hogyan teltek azok az órák:

„Hajnalban ment el szívelégtelenségben, nem bírta a szervezete ezt a sok mindent. Ehhez adódott hozzá a covid és a tüdőgyulladás. Bent voltam nála, amikor meghalt, kaptunk engedélyt, hogy ott legyek. Ott álltam mellette, fogtam a kezét. Békés volt az arca, szépen borotvált”

„Elbúcsúztam tőle, zsidó és keresztény imát is mondtam érte. Tudtam, éreztem, hogy meg kell látogatnom, mert ezt akarja. Bár voltak kétségeim is azzal kapcsolatban, hogy mit szeretne. Nem voltam benne biztos, hogy a jelenlétem milyen hatással lesz rá. Maradni akar vagy menni? Végül úgy éreztem, inkább menne. Telis-tele volt teremtő energiákkal, de a test, amiben élt, már fáradt volt ehhez. Mennie kellett. Tegnap nagyon sokat beszélgettem vele, ontotta magából a dalokat… Úgy éreztem, segítek neki a jelenlétemmel, nagyon nehezen akart elszakadni, mi különösen közel álltunk egymáshoz.”

Sas Ágnes elmondta, a családtagokkal azon fognak munkálkodni, hogy Sas József emléke sose halványuljon el. Biztosak vagyunk benne, hogy ahogy mi is, úgy rengeteg magyar ember megőrzi emlékezetében Sas József alakját, örök érvényű vicceit, legszebb dalait, a színpadon mindig vidám személyiségét.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!