Rusvai Miklós víruskutató a szigorításról és a zárásról: “Sokan már nagyon-nagyon unják és további megszorítások esetén még jobban…”

Rusvai Miklós víruskutató az RTL Klub Híradójának nyilatkozott és több érdekes és fontos dologra felhívta a figyelmet. A szakértő többek között ezeket mondta:

“Egészségügyi és járványügyi szempontból a zárás az mindenképpen hasznos lenne, de nagyon szeretném hangsúlyozni, hogy nemcsak az egészségügyi szempontok számítanak egy ország életében.

A döntéshozóknak figyelembe kell venni a pszichológiai szempontokat is, mert sokan már nagyon-nagyon unják és további megszorítások esetén esetleg még jobban lázadoznának a szigorítások ellen” – hangsúlyozta a víruskutató, majd így folytatta:

A másik dolog gazdaság szempontja. Nem tudom hogy ezt a három szempontot (az egészségügyit, a pszichológiait és a gazdaságit) mennyire lehet összeegyeztetni egy újabb zárásnál.

Az a helyes, ha a további lépések előtt megvárjuk a friss szennyvízadatokat, amikből lehet következtetni a vírus terjedésének mértékére, azután kellene dönteni az esetleges további szigorításokról – mondta Rusvai Miklós.

Itt megnézheted a teljes interjút:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!