Rusvai Miklós elmondta, mi most a koronavírus 4 új, jellemző tünete, ezekre kell nagyon odafigyelni:

Ahogy a koronavírus folyamatosan változik, és újabb és újabb variánsok jelennek meg, úgy változik ezekkel együtt a fertőzés tünetegyüttese is.

Rusvai Miklós víruskutató szerint ha valaki ezeket az új tüneteket tapasztalja magán, azonnal keresse fel háziorvosát, vagy menjen el tesztre.

A szakember a Borsnak konkrétan meg is említett négy új tünetet, melyekre különösen oda kell figyelni: “A fülzúgás, hallásvesztés és az egyensúlyzavar is ezek közé tartozik, és a legújabb eredmények szerint ilyen az agyhártyagyulladás, ezért nagyon fontos, hogy továbbra is betartsuk a higiéniai szabályokat.”

Rusvai Miklós azt is elmondta, hogy sajnos a fiatalabb korosztály nagy tart attól, hogy kórházba kerül, épp ezért csak akkor hívja a mentőket, ha már nagyon rosszul érzi magát: “Csak olyankor hívják a mentőket, amikor nagyon nagy a baj, alig kapnak levegőt. Így viszont amikor kórházba kerülnek, már sokkal nehezebb meggyógyítani őket. Ez nem azt jelenti, hogy ész nélkül, egy köhintés miatt riasztani kell a mentőket, hanem azt, hogy komolyan kell vennünk testünk jelzéseit” – figyelmeztetett a víruskutató.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Kiemelt kép forrása: ATV Híradó)