Rengetegen elkövetik ezt az öt hibát, mikor gyorsfagyasztott zöldségekből főznek: te ne tartozz közéjük

Ezeket a hibákat kell elkerülnöd ahhoz, hogy profi háziasszony révén tökéletesen készítsd el a gyorsfagyasztott zöldségeket!

1. Először is ellenőrizd le, hogy az adott fagyasztott zöldség igényel-e főzést

Néhány zöldségfaja akár a tasakból kiöntve is felhasználható, főzés nélkül. Ilyen például a fagyasztott kukoricaszem, amit egyszerűen főzés nélkül beleszórhatunk a salátánkba, vagy a fagyasztott karfiol, amit a turmixgépbe dobva, gazdagíthatjuk a turmixunkat.

2. Mindegy egyes lefagyasztott zöldségfajta más-más kiolvasztási technikát igényel

Vegyük csak például a fagyasztott spenótot: érdemes szitába téve kiolvasztani, hogy közben a felesleges víz szabadon ki tudjon csöpögni belőle, így nem kerül a készülő ételbe fölösleges nedvesség. Természetesen, ha levest, vagy főzeléket készítünk, akkor tehetjük a fagyasztott zöldségeket kiolvasztás nélkül is a fazékba, hiszen ebben az esetben nem számít.

3. Felejtsd el a mikrót!

Mikor a zöldség kiolvasztására kerül a sor az embernek néha akár ösztönösen is az az ötlete támad, hogy tegyük be a mikrohullámú sütőbe, vagy még rosszabb, egy tál forró vízbe. Ha ezt választod, akkor ne csodálkozz, hogy a végeredmény egy elpuhult, kásaszerű valami lesz. Nem szabad ezt tenni a zöldségekkel, mert elvesztik a rugalmasságukat és roppanóságukat, ami rontja az élvezeti értéküket. Az egyik legjobb megoldás, ha egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, rászórjuk a zöldségeket, meglocsoljuk olíva olajjal, befűszerezzük és magas hőfokon megpirítjuk. A végeredmény egy ínycsiklandó köret lesz.

4. Kevesebb főzési időt igényelnek

A fagyasztott zöldségek sokkal hamarább megfőnek, mint a frissek. A fagyasztott brokkoli és sárgarépa például feleannyi idő alatt is elkészül, mint a frissen szedett változataik. Ha a levesünket fagyasztott zöldségekkel gazdagítjuk, akkor mindig az utolsó fázisban adjuk hozzá őket.

5. Merj kísérletezni a kevésbé ismert fagyasztott zöldségekkel is

A szupermarketek fagyasztós részlegén megannyi izgalmas fagyasztott alapanyagot találhatunk. Legyen szó akár articsókáról, gombáról, vagy más kevésbé népszerű alapanyagról, merj újítani, és próbálj ki egy új receptet, hiszen olcsóbban hozzájuthatsz az adott zöldséghez.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: filantropikum)