Ragadt a kosztól az elektromos főzőlapom, a nővérem három módszert is mutatott a tisztításához: hálám üldözi

Ha nektek is elektromos főzőlapotok van, akkor biztosan tudjátok, hogy rengeteg tisztítószer áll a rendelkezésünkre, amit megvásárolhatunk az áruházakban. Azonban az alábbi listán igyekszünk olyan egyszerű és olcsó megoldásokat bemutatni, amelyek nem kerülnek sok pénzbe.

1. A törölközős módszer

Töröld le a tűzhelyet ecettel, majd a tűzhely felületét szórd be egyenletesen szódabikarbónával. Ahol makacsabb szennyeződések borítják, oda többet is tehetsz. Ezután áztass be egy tiszta törölközőt forró vízben, majd csavard ki annyira, hogy ne áztasson majd el mindent, de még bőven nedves legyen. Terítsd le a törölközővel a tűzhelyet. Hagyd így 15 percig, majd vedd le, és egy szivaccsal töröld át a felületet.

2.  Használj ammónia-oldatot és egy kis alkoholt

Egy liter vízhez keverjünk 1 dl ammónia-oldatot és három dl alkoholt. Keverd össze ezt a három összetevőt és permetezd be az üveg tetejét. Néhány percig hagyd így, majd töröld le.

3. A hagyományos mosogatószer

Hiszed vagy sem, mosogatószerrel is megtisztíthatod az elektromos tűzhely felületét. Töröld le a főzőlapot egy mosogatószeres szivaccsal, majd szórj rá egy kis szódabikarbónát és hidrogén-peroxidot. Keverd el ezt a három összetevőt a főzőlapon, és minden makacs foltot le fog vinni. Végül töröld le a kályhát egy száraz törlővel.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: buzzblog.eu)