Pizzafutárnak állt a 89 éves bácsi, hogy fizetni tudja gyógyszereit: azt hiszi borravalót kap, mikor kinyitja a borítékot, sírva fakad

Az Amerikai Egyesült Államok Utah államában található Roy nevű kisvároska az utóbbi napokban igencsak felkapott lett a különböző médiumok körében. Itt él ugyanis az az idős, 89 éves pizzafutár, akinek az élete gyökeresen megváltozott.

Derlin Newey nemrég jelentkezett futárnak a Papa John’s Pizza gyorsétteremlánc egyik helyi kiszolgálóegységében, és azért tette mindezt 89 évesen, mert nyugdíjából nem tudja fedezni megélhetését és fizetni gyógyszereit, így közel a 90-hez is dolgozni kényszerült.

Heti 30 órában futárkodott, napi 10-12 címre szállított ételt, hogy kiegészítse a pár száz dolláros nyugdíját. Így jutott el – pizzát szállítva – a Valdez családhoz is.

Valdezék – és erről az idős futár mit sem tudott – elég ismert arcok a TikTok-on, több mint 62 ezer követőjük van a közösségi oldalon. Carlos Valdez úgy gondolta, nem igazságos, hogy valakinek ilyen idősen még ilyen sokat kell dolgoznia, úgyhogy gyűjtést kezdeményezett a követők körében – akik közül sokan örömmel adakoztak.

Ennek pedig az lett az eredménye, hogy 12 ezer dollárt, azaz átszámítva körülbelül 3,7 millió forintot gyűjtöttek az idős bácsinak. Carlos személyesen vitte el a nagy összeget Derlin Newey-nak. Az átadás-átvétel pillanatáról egy szívbemarkoló videó is készült. Az idős pizzafutár tátott szájjal és remegő kézzel vette ki a borítékból a pénzköteget, majd a szeme könnybe lábadt, és elcsukló hangon csak annyit tudott mondani: “nem is tudod mit mondjak, nagyon szépen köszönöm”!

Itt egy videóösszefoglalót láthatsz az igencsak megható történetről: elismerésünk a Valdez családnak és követőiknek a szép gesztusért:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!