Férje sírjánál rabolták ki a 78 éves özvegyasszonyt: egy hét múlva a tolvaj fia váratlan ajánlattal kereste meg a nőt

Tona, az idős asszony teljesen összetört, amikor 60 év boldog házasság után elvesztette férjét. Minden nap meglátogatta férje sírját, mivel ez volt az egyetlen dolog, ami megnyugtathatta őt valamennyire.

Néhány héttel a temetés után Tona szokás szerint kiment férje sírjához, amikor egy idegen hirtelen megközelítette hátulról. A férfi kirabolta a 78 éves özvegyet és elfutott a táskájával. Tona ezután nagyon le volt döbbenve, hogy mégis miféle ember az, aki egy temetőben rabol ki egy idős hölgyet?

A való élet azonban még furcsább tud lenni, mint egy fikció, viszont ami a rablást követően történt, az képes volt ezt a szörnyű élményt egy meglehetősen örömteli tapasztalattá átformálni, amire Tona mindig szívesen emlékszik vissza.

A férfit, aki Tona-t kirabolta, hamarosan elkapták és letartóztatták, amit a helyi hírek közöltek is. Az újságok is írtak a gyáva támadásról, amit ez az alak elkövetett. Ezután néhány héttel egy 15 éves fiú lépett kapcsolatba Tona-val.

A fiú, akit Christian Lunsford-nak hívnak látta a híreket és a képet is a tolvajról. Úgy érezte, mintha gyomorszájon vágták volna. Az ember, aki az özvegyet megtámadta ugyanis nem volt más, mint az fiú apja, Shane.

Shane Lunsford sokszor vétett már a törvény ellen életében. Ezúttal 700 dollárt sikerült ellopni, ez volt az összes pénz, amit Tona magánál tartott.

Christian kapcsolatba lépett Tona-val, és megkérdezte, hogy találkozhatna-e vele egy közeli templom parkolójában. Szeretett volna bocsánatot kérni az apja viselkedéséért és visszaadni az ellopott pénzt.

Christian szülei elváltak, amikor 2 éves volt, és azóta az apja néha fel-felbukkan az életükben. Ennek ellenére a viselkedése nem befolyásolta negatívan Christian-ét, hanem éppen az ellenkezőjét váltotta ki. Az apja bűnöző életformája arra késztette Christian-t, hogy ellenkező módon viselkedjen.

Meg kellett tennem,“- mondta Christian- “valakinek bocsánatot kellett kérnie és ha én nem teszem meg, akkor ki?

Amit ez a fiú tett, az nagyon értékes cselekedet volt.” – mondta Tona, aki így folytatta: “Minden 15 éves fiú, aki ilyen lelkiismerettel rendelkezik, egy igazi csoda.”

Tona annyira lenyűgözött és hálás volt, hogy elhatározta, hogy visszaadja a pénzt Christian-nek. Tona elmondta, hogy a pénz az övé, így azt tehet vele, amit akar és ő úgy döntött, hogy Christian tanulmányait akarja vele támogatni.

Tona és Christian élő példái az empátiának és a kedvességnek. Olyan világban, ahol oly sok a kegyetlenség és a tapintatlanság, bebizonyítják, hogy kedvességgel harcolhatunk a gonoszság ellen.

Itt láthatsz egy videót is erről a két emberről:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: tudasfaja)