Őrületes forróság közelít felénk, hétvégén megdőlhet az idei melegrekord: íme a részletek

Mi is beszámoltunk arról, hogy az idei – a korábbiakhoz képest nem túl forró – nyáron augusztus 8-án mérték a legmelegebb hőmérsékletet az országban: 36,7 Celsius-fok volt.

A szakemberek akkor azt gondolták, hogy ez az érték marad a legmagasabb az idei nyárra, ám könnyen lehet, hogy a nyár utolsó hétvégéjén megdől majd ez a rekord. Az idokep.hu az alábbi előrejelzést teszi:

“Szombaton sok lesz a napsütés, egy-egy frissítő zápor, zivatar a délután második felében legfeljebb a Dunántúlon és az északi megyékben alakulhat ki. A feltámadó délies szélben 30-36 fokig melegszik a levegő, délen lehet a legmelegebb.

Vasárnap a viharos déli szél még meleget szállít az országba, mindenütt 30 fok fölött alakulnak a maximumok, délen akár a 37 fokot is elérheti a legmagasabb hőmérséklet. Sok lesz a napsütés, egy-egy zápor csak este érheti el a nyugati határt.

Hétfőre megérkezik a hidegfront, főként a Dunántúlon záporok, zivatarok alakulhatnak. 22-33 fok várható, nyugatra megérkezik a lehűlés, keleten marad tovább a meleg” – írják előrejelzésükben.

Kíváncsian várjuk, hogy a hétvége valamelyik napján regisztrálhatunk-e majd újabb melegrekordot, ami minden bizonnyal meg is marad az idei nyár illetve az idei év legmelegebb napjának.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!