Őrület, mi volt a megsemmisült Titan hajó utasainak szerződésében: hogy írhatták ezt alá?!

Megrázó részletek derültek ki a Titan tengeralattjáróról, melynek a Titanic roncsainak közelében veszett nyoma.

Most már biztosra vehető: mind az 5 ember, aki a hajón utazott, meghalt. Azt is tudni, mi lett a hajó sorsa.

A hirtelen belső nyomás miatt a hajó egyszerűen összeroppanhatott: azaz lényegében darabjaira robbant, ide kattintva láthatsz erről egy különleges videót.

Ide kattintva pedig kiderül, milyen hajmeresztő dolgot árult el James Cameron, a Titanic rendezője a Titan tragédiájáról.

Ám nem csak ez a felkavaró részlet derült ki, más durva bizonyítékok is napvilágra kerültek.

Például az, hogy tanúsítvány nélkül merült le a Titan tengeralattjáró – olvasható a 24.hu cikkében.

Az írásban az is szerepel az amerikai TMZ portál információira hivatkozva, hogy a jármű olyan anyagokból készülhetett, amelyeket nem használnak széles körben az emberek által használt tengeralattjárókhoz.

A Titan búvárhajót készítő cég lemondó nyilatkozatát – amelyet egy tavalyi túrán már aláíratott az utasokkal – is megszerezte a lap, ebben az szerepel, hogy “az óceán felszíne alá merülve a hajó rendkívüli nyomásnak van kitéve, és ha a hajó meghibásodik, amikor a fedélzetén tartózkodom, súlyos sérüléssel vagy halállal is végződhet.

Tudomásul veszem, hogy bármikor visszautasíthatom az óceán felszíne alá merülést vagy a művelet bármely tevékenységében való részvételt”.

Továbbá: “a segédhajók olyan ipari hajók, amelyeket nem kifejezetten utasszállításra terveztek, és számos veszélyt rejtenek magukban, többek között, de nem kizárólagosan nagy/nehéz tárgyakat, nehéz lengőajtókat és alacsony túlnyúlásokat. Ezek még veszélyesebbé válhatnak erős hullámzás esetén.

Ezenkívül a művelet során felszállhatok kisméretű hajókra és egyéb eszközökre is, ami során felmerülhet anyagi kár, sérülés, rokkantság vagy halál is”.

A nyilatkozó tudomásul veszi azt is, “hogy ha segít a búvárhajó szervizeltetésében vagy üzemeltetésében, akkor nagynyomású gázokkal, tiszta oxigénnel, nagyfeszültségű elektromos rendszerekkel veszélyeknek lesz kitéve, amely ugyancsak sérüléshez vagy halálhoz vezethet”.

Végül pedig: “megértettem a művelet során végzett tevékenységekben rejlő kockázatokat, és ezennel teljes felelősséget vállalok az anyagi károk, sérülések, rokkantság és halálesetek minden kockázatáért”.

A szöveg azzal zárul, hogy a nyilatkozó, illetve a családja, az örökösei vagy jogi képviselői lemondanak arról, hogy felelősségre vonják az OceanGate-et, vagyis a tengeralattjárót üzemeltető céget.

Itt még több részletet megtudhatsz a Titan halálos merüléséről:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!