Orbán Viktor videóüzenetében égető kérdést tett fel: “Tudni akarjuk, mire költötték a rengeteg pénzt, amit…”

Egyetlen dolgot kérdez most itt Brüsszelben mindenki: hová lett a pénz? − kezdte a Facebookon közzétett videóbejelentkezését Orbán Viktor az uniós vezetők kétnapos csúcstalálkozójáról Brüsszelben.

A miniszterelnök közölte: az Európai Bizottság benyújtott egy költségvetés-módosítási javaslatot, amelyben újabb súlyos százmilliárdok befizetését kéri a tagállamoktól.

“Adódik a kérdés: hogy jöhetett létre ez a helyzet, hogyan sodorhatták a csőd szélére az Európai Uniót? − mutatott rá a kormányfő.

Orbán Viktor ezután felsorolta, mire is kér újabb eurómilliárdokat Brüsszel.

50 milliárd eurót akarnak kérni a tagállamoktól, hogy odaadhassák Ukrajnának, miközben azzal a pénzzel sem tudnak elszámolni, amit eddig adtunk.

Sok pénzt akarnak a tagállamoktól, hogy ki tudják fizetni a korábban fölvett európai uniós hitelek kamatait.

Ezek azok a hitelek, amelyekből ez idáig Lengyelország és Magyarország egyetlen fityinget sem látott” − húzta alá Orbán Viktor.

Mint mondta, a bizottság további pénzeket kér a tagállamoktól a migrációra, azonban nem határvédelemre, hanem hogy behozhassák az illegális bevándorlókat.

Így folytatta: “Természetesen magukról sem feledkeztek meg, eurómilliárdokat kérnek a brüsszeli bürokraták fizetésének emelésére.

A magyar álláspont világos. Először tudni akarjuk, hogy mire költötték el azt a rengeteg pénzt, amit eddig adtunk.

Utána választ várunk arra a kérdésre, kik felelősek azért, hogy a csőd szélére jutott az Európai Unió” − zárta videóüzenetét a kormányfő.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!